Élet-Stílus

Bor, Mámor, Bénye Fesztivál

Augusztus 15.


Bor és gasztronómiai kéz a kézben. A fesztivál címszavakban: Tokaji borok, zempléni ízek, hagyományos kézműves mesterségek, gyerekprogramok, Hébe Hóba Banda, Vacka-rádió, Templomi kóruskoncert, Cotton Club Singers, Specko Jedno.

A Bor, Mámor, Bénye Fesztivál erdőbényei borászok és kézművesek portáira invitálja a vendégeket. Szakítva a „falunapok” országszerte ismert rutinjával, ez a rendhagyó több helyszínes piknik olyannak mutatja be a borvidék kultúráját, amilyen az itt élők szerint lehetne és lesz is: a helyi hagyományok gazdagságára építő, az itteni szokásokat máshonnan hozott ötletekkel, felfogásokkal ötvöző életmódként, amely a bor, a gasztronómia, a művészetek és a természeti környezet örömeit mind magában foglalja. Így a falu kertjeiben a házigazda boraihoz más-más ételeket kóstolhat a vendég, amelyeket Magyarország népszerű gasztrobloggerei és a környékbeli kis éttermek séfjei főznek helyi hozzávalókból, régi-új receptek alapján.

Bor, Mámor, Bénye Fesztivál 1

A közös főzés és evés-ivás mellé jazz, kortárs kamarazene vagy éppen népzene szól majd; a vendégek végigjárhatják-kóstolhatják akár valamennyi helyszínt, de le is táborozhatnak a legrokonszenvesebb diófa alatt, hogy végigegyék a háziak teljes menüjét.

Borászok: Ábrahám. Béres, Búza, Csiszovszki, Csite, H. Bardon, Homonna, Illés, Jakab, Karádi-Berger, Kerékgyártó, Olze-Vin, Vissy, Vivamus

Honlap >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik