Élet-Stílus

3 millió uruguayi büszke a focistákra

Oscar Tabarez szövetségi kapitány Dél-Korea játékát dicsérte a megnyert nyolcaddöntő után.

Uruguay 2-1-re legyőzte Dél-Koreát a labdarúgó világbajnokság első nyolcaddöntője során. A dél-amerikai csapat 1970 óta nem éret el ekkora sikert. Az alábbiakban a két kapitány, valamint a két gólt szerző Luis Suarez nyilatkozatát közöljük.

Oscar Tabarez, az uruguayiak szövetségi kapitánya:

“Uruguaynak mindössze hárommillió lakosa van, mindannyian nagyon régóta vártunk már erre a pillanatra. Úgy gondolom, a csapat fantasztikus, fegyelmezett és érett futballal rukkolt ki, Suarez pedig csodálatos gólt szerzett. A dél-koreaiak óriásit küzdöttek, de a szerencse ezúttal mellénk állt. Mindenesetre megleptek minket a mutatott játékukkal.”

Luis Suarez, az uruguayiak támadója:

“Ez egyszerűen hihetetlen. Gyerekként arról álmodik az ember, hogy vb-n játszhat, és gólt szerez, nekem utóbbi ma duplán sikerült. Az egyenlítésük után össze kellett szednünk magunkat, de 1-1-nél felébredtünk. Ekkor jobban játszottunk, ők pedig elsősorban a védekezésre koncentráltak, s ez segített nekünk. Szerencsém is volt, ugyanakkor jól találtam el a labdát.”

Huh Dzsung Mu, a dél-koreaiak szövetségi kapitánya:

“A negyeddöntőbe szerettünk volna jutni, a játékosaim mindent kiadtak magukból, nagyon sok lehetőséget alakítottunk ki. Azt gondolom, az uruguayiak szerencsésebbek voltak a mai napon azzal, hogy a mindent eldöntő gólt ők szerezték. Ezzel együtt csak gratulálni tudok a csapatomnak. A második félidőben egyértelműen uraltuk a játékot, de úgy tűnik, nemzetközi szinten még fejlődnünk kell. Mindenesetre évről évre jobbak vagyunk.”

Uruguay az Egyesült Államok-Ghána mérkőzés győztesével játszik a legjobb négy közé jutásért.

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik