Élet-Stílus

Portugália – Brazília 0-0

Durban, Durban Stadion.

Összefoglaló: Brazília lépett fel támadóbban a meccs elején, a portugálok berendezkedtek a kontratámadásokra. Az első felvonásban egy igazán nagy helyzet alakult ki, a luzitán védők hitték azt egy keresztlabdára, hogy kigurul az alapvonalon túlra, így a mögöttük berobbanó Nilmar lőhetett közelről, Eduardo azonban a lécre tolta a labdát.

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a játékosok nem bírtak magukkal az első 45 percben, a találkozó mexikói játékvezetőjének, Benito Archundiának hétszer kellett felmutatnia a sárga lapot.

Fordulás után sem változott a játék képe, bár a portugálok aktivizálták magukat, de igazán nagy helyzetbe csak egyszer kerültek: a 60. percben Cristiano Ronaldo elől mentett Lúcio, azonban elrúgott labdája épp Meireles elé került, de Julio Cesar a kapujából kivetődve szögletre tudott menteni.

Brazília a hajrában szerezhette volna meg a győztes gólt, azonban a csereként beálló Ramires Bruno Alvesen megpattanó lövését hatalmas bravúrral védte Eduardo, így 0-0-val zártak a felek és kéz a kézben masíroztak be a nyolcaddöntőbe.

Eredmény:
Portugália – Brazília 0-0

A H csoport végeredménye:
1.Brazília 7 pont (5-2)
2.Portugália 5 pont (7-0)
3.elefántcsontpart 4 pont (4-3)
4.Koreai NDK 0 pont (1-12)

96. PERC: Vége a találkozónak, ezzel befejeződtek a G csoport küzdelmei. Ezzel a 0-0-val Brazília maradt a csoportelső, míg Portugália a második helyen lép tovább a nyolcaddöntőbe.

SZÖGLET 96’
Simao, Portugália
Tisztáztak a védők.
Ápolás 94’
Danny, Portugália
Cesarral ütközött.

94. PERC: A brazil védelem ingott meg így Danny léphetett be a tizenhatoson belülre a labdával azonban Julio Cesar tanítani való módon vetődött ki és tisztázott szögletre. Dannyt közben ápolni kell.

SZÖGLET 92’
Dani Alves, Brazília
Jobbról érkezett, hatástalan volt.
VÉDÉS 91’
Eduardo, Portugália
Ramires lövése pattant fel Bruno Alvesen, a kapus azonban bravúrral szögletre mentett.

90. PERC: 5 perc a hosszabbítás.

SZÖGLET 87’
Dani Alves, Brazília
A szöglet nem, a visszapattanóból eleresztett beadása már jobb volt, Eduardo védett.

85. PERC: Ezzel mind a két vezetőedző kihasználta az összes cserelehetőségét.

CSERE 85’
Brazília
Grafité váltja Fabianót.
CSERE 84’
Portugália
Veloso jön Meireles helyére.
CSERE 82’
Brazília
Julio Baptista le, Ramires be.

80. PERC: Odaát már 3-0 az Elefántoknak!

77. PERC: Simao húzta meg a jobb oldalon majd centerezését követően Cristiano Ronaldo lőhetett de rosszul találta el a labdát így az fölé szállt.

72. PERC: Daniel Alves gondolta úgy, hogy felesleges mindig passzolgatni és ellőtte a labdát közel 30 méterről, azonban a játékszer jócskán elkerülte a kaput.

LES 67’
Portugália
Danny futott volna lesre, de nem tette, rossz ítélet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik