Élet-Stílus

Olsen nem von mérleget, Okada az egységről beszél

A dán kapitány csalódott a Japán ellen elszenvedett 3-1-s vereség után, ami a kiesést jelentette csapata számára.

“A győzelmet is együtt harcoljuk ki, a vereséget is együtt szenvedjük el – jelentette ki a csütörtök esti találkozót követően Morten Olsen, a dánok szövetségi kapitánya. “Meglehetősen csalódottak vagyunk. Nem kezdtünk rosszul, kontrolláltuk a játékot, volt gólszerzési lehetőségünk, csakhogy ezzel ilyen szinten élni kell. A japánok ezt tették. A góljaik után gigászi feladat állt előttünk, mégsem zuhantunk össze, mindent megpróbáltunk, aztán 2-1-nél kaptunk egy újabb gólt. Gyakorlatilag állított helyzetből született találatokkal dőlt el a mérkőzés.”

Okada Takesi, a nyolcaddöntőbe jutott ázsiaiak szakvezetője úgy véli, hogy csapata még nem érte el a magas nemzetközi színvonalat, de fejlődik.
“A csapatjáték alakul, nem akartam ezt a folyamatot megakasztani azzal, hogy védekezünk, ezért támadó felfogású együttest küldtem a pályára – reagált arra felvetésre, hogy döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, mégis mentek előre a japánok. – Az igaz, hogy az elején akadtak veszélyes helyzetek, apró taktikai módosítások után azonban a dánok fölé kerekedtünk. Két szabadrúgásgóllal előnybe kerültünk, de újabb találatért hajtottunk, hogy megnyugodhassunk. Büszke vagyok a játékosaimra. Bátrak és nyugodtak voltak, tiszteletben tartották az alapvető kéréseket. Erősségünk, hogy a 23 játékos egységet alkot, akárcsak a szakvezetés. Meg akarjuk mutatni, hogy a futball csapatjáték.”

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik