Élet-Stílus

Kiképzőtábor kifejezetten kutyásoknak

A kutyás gazdik életét könnyíti meg a kiképzőtábor, melyet két amerikai nő hozott létre, hogy reggel kutyus és gazdája testmozgással indíthassa együtt a napot.

A kutyás-kiképzőtábor Amerika első ilyen jellegű szabadtéri fitnesz-programja: miközben az emberek keményen edzenek, kétlábú barátaik alapleckéket vesznek helyes „magatartásból”. A tábort két évvel ezelőtt alapította meg az egypetéjű ikerpár, Jill és Jamie Bowers, azóta pedig már több városban is sikerült meghonosítani.

A foglalkozások reggel hatkor kezdődnek nyilvános helyen, vagy egy parkban és ahogy az egy kiképzőtábortól elvárható, hangosbeszélőn, rövid parancsokkal igazítják el a résztvevőket. A különbség a hagyományos kiképzésekhez képest mindössze annyi, hogy itt az edzők ugyanannyira jól értenek a fitneszhez, mint a kutyakiképzéshez. Miközben a kétlábúak súlyt emelnek, addig a kutyák önnyugtatást gyakorolnak és olyan egyszerű parancsokat próbálnak elsajátítani, mint az „ül”, a „fekszik” és a „marad”.

A kardio-edzéshez futás tartozik, ebben természetesen a kutyák is aktívan részt vesznek. A tábor vezetője elmondja, a program azért hasznos, mert elejét veszi az elhízásnak – ami Amerikában egyre nagyobb gondot okoz – ráadásul a kutyus is elfárad, így nem a tapétán, vagy a cipőkön vezeti majd le a felesleges energiáit.

A Thank Dog! bemutatkozó kisfilmje:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik