Élet-Stílus

Chile – Spanyolország 1-2

Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 50 000 néző

Összefoglaló:

A spanyolok az első félidőt megnyomták, és megmutatták, hogy tudnak focizni. Igaz, ehhez kellettek a chilei hibák, elkerülhető megmozdulások. Villa szemfüles gólja után Iniesta lemásolta az egyik tipikus barcás támadásbefejezését, és megnyugtató előnyhöz juttatta Spanyolországot.

Senki sem számított az emberhátrányban játszó chileiek szépítő góljára, pedig jött, menetrendszerűen, a második félidő elején. Ami azonban utána következett, azt jobb, ha elfelejtjük. Egyik csapat sem akart már igazán gólt szerezni, és mivel Svájc képtelen volt legyőzni Hondurast, békésen továbbléptek a felek.

A csoportkörök véget értek, innentől minden meccsnek más hangulata lesz, a nagyok is minden bizonnyal odateszik majd magukat.

Eredmény: Chile-Spanyolország 1-2 (Millar, illetve Villa, Iniesta)

A H-csoport végeredménye:

1. Spanyolország 6 pont (4-2)
2. Chile 6 pont (3-2)

3. Svájc 4 pont (1-1)
4. Honduras 1 pont (0-3)

A 16 között: Brazília-Chile, Spanyolország-Portugália

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, SPANYOLORSZÁG CSOPORTGYŐZTESKÉNT TOVÁBBJUT, CHILE PEDIG MÁSODIKKÉNT TESZI EZT MEG!

90. PERC: Két perc lesz a hosszabbítás.

89. PERC: Svájc a másik arcát mutatja a másik mérkőzésen, hisz a selejtezők során kikaptak Luxemburgtól is, hogy aztán itt megverjék a spanyolokat. Chile lassan készülődhet a következő körre – és Brazíliára.

86. PERC: Mindkét meccsen a szurkolók játsszák a főszerepet, ők nagyon jól szórakoznak, táncolnak, énekelne, ismerkednek, fotózkodnak.

82. PERC: Ez az eredmény mindkét együttesnek jó, még akkor is, ha Svájc gólt szerezne. Kettőt kellene a Natinak vágni, ehelyett épp most kaptak lesgólt Hondurastól…

LES 81’
Chile
Paredes ismét rohant, de hová??
LES 80’
Chile
Paredes maradt elöl.

79. PERC: Kicsit unalmassá vált a meccs, talán egy huszáros hajrával változhat a helyzet.

77. PERC: Kiváló kisfilmet lehetne forgatni Bielsa kapitányról: szórakoztató, érzelemdús mozi lenne: az egyik pillanatban nagy sebességgel járkál fel és alá, a következőben ül a padon és az arcát a kezébe temeti, hogy aztán nem sokkal azután ordibáljon a játékosaival.

75. PERC: Paredes a jobb oldalról lőtt, nagyon mellé, megbecsülhette volna a labdát.

74. PERC: Érdekes, hogy a spanyol játékosok nem zárkóznak fel a támadásokhoz, szegény Villa ha megszerzi a labdát, egyedül marad. Pedig többen vannak Puyolék a pályán.

CSERE 72’
Spanyolország
Javier Martinez érkezett Xabi Alonso helyett.

71. PERC: Sergio Ramos iramodott meg a jobb oldalon, három védőt kicselezett, de időközben véget ért a pálya, kirúgás következett.

70. PERC: Honduras újabb ziccert hagyott ki a másik találkozón, Svájc bajban van.

SZÖGLET 68’
Spanyolország
Villával nem bírtak a védők, kiharcolta.

MILLAR SZÉPÍTŐ TALÁLATA:

Chile 1-2 Spain

Simão | MySpace Video

CSERE 65’
Chile
Sanchez helyett Orellana a pályán.
SZÖGLET 64’
Spanyolország
Isla mentett Villa elől.

64. PERC: A spanyolok ismét fölénybe kerültek, nem véletlen, eggyel többen vannak. Iniestát keresik a társat, Fabregas eddig még nem villant meg. Ponce időközben nagyot mentett Villa elől középen.

ITT ANDRES INIESTA TALÁLATA:

Chile 0-2 Spain

Simão | MySpace Video

DAVID VILLA SZENZÁCIÓS GÓLJÁT ITT NÉZHETI MEG:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik