Élet-Stílus

Arn Bartolival már nem bírt

Az eddig remekül menetelő Arn Gréta két szettben kikapott a 11. helyen kiemelt francia Marion Bartolitól, így nem jutott be a legjobb 16 közé a wimbledoni teniszbajnokságon.

A selejtezőből indult magyar játékos – aki először léphetett pályára egy Grand Slam-torna 3. fordulójában – 1 óra 30 perc alatt maradt alul a 2007-es döntőssel szemben. Arn Gréta közel 10,8 millió forintot keresett a londoni viadalon.

A 36 perces első szettben a világranglistán 13., 25 esztendős Bartoli 2:1-nél brékelte riválisát (138.), s előnyét végig meg is tartva, magabiztosan hozta a nyitó felvonást.

Az 54 perces folytatás hasonlóképpen alakult, Arn hol rendkívül látványosan és eredményesen, hol viszont érthetetlen hibákat elkövetve teniszezett, s a francia 2:2-nél ismét elvette az adogatójátékát. Az előnyt megint csak nem engedte ki a kezéből, s 5:4-nél harmadik meccslabdáját értékesítve „beütötte” magát a nyolcaddöntőbe.

A fáradt Isner gyorsan kikapott

A világ leghosszabb teniszmeccsének nyertese, az amerikai John Isner nagyon fáradtan mozgott egy nappal az emlékezetes győzelme után, és csupán 74 percet bírt a holland Thiemo de Bakker ellen, és 6:0, 6:3, 6:2-re kikapott a 2. fordulóban.


Női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Bartoli (francia, 11.)-Arn 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik