Élet-Stílus

A 2022-es katari VB stadionjai

Katar gőzerővel készül a 2022-es futball világbajnokságra. A készülő stadionok 3D-s látványtervét egy profi kisfilmben mutatják be.

Katar történelmet készül írni. A 2022-ben náluk megrendezendő futball VB lesz a világon az első, melynek a Közel-Kelet ad otthont. A hatalmas feladatnak óriási energiával láttak neki, weblapjuk már elindult, és egy 3D-s kisfilmet is készítettek az épülő stadionok látványterveiről.

Az első két stadion tervét a halászat és a tenger ihlette: Az Al-Shamal Stadion hajót formáz, az Al-Khor stadion pedig hófehér csigaházat vagy kagylót. Mindkét helyszín vízitaxival lesz megközelíthető. A VB másik három stadionja a népek barátsága és a hipermodern technológia jegyében épül. Az Al-Gharafa Stadion színes szalagokkal lesz körbetekerve a nemzetek barátságának szimbólumaként, az Al-Wakrah Stadion maga lesz az oázis a sivatagban, vízisport centrummal, bevásárlóközponttal, és hatalmas rendezvényközponttal. Az Al Rayyan stadion fala pedig egyetlen gigantikus multimédiás kivetítő lesz, melyen a kívülről is tökéletesen nyomon lehet majd követni a bent játszódó eseményeket.

AJÁNLOTT LINKEK:

A katari VB weboldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik