Élet-Stílus

Veszélyben vannak a swingerek

A rendszeresen szervezett, csoportos szexpartikon résztvevő pároknak nagyobb az esélyük a szexuális úton terjedő betegségekre, mint a prostituáltak esetében.

Holland kutatók állapították meg azt, hogy a szexpartikon partnert cserélő párokat komolyan veszélyeztetik a nemi betegségek. Szerintük különösen a 45 év feletti swingerek vannak veszélyben, mert úgy tűnik ez a korosztály figyelmen kívül hagy mindenféle egészségügyi szolgáltatást. Az erre vonatkozó kutatást az orvosok a 630 ezer lakosú Dél-Limburgban végezték, nem véletlenül innen érkeztek az első figyelmeztetések. A helyi nemi betegekkel foglalkozó klinikák pedig már külön kategóriaként kezelték a swingereket.

A swingereket különösképp a klamídia és a gonorrea veszélyezteti és érdekes módon a nőknél nagyobb fertőzöttségi arányt állapítottak meg, mint a férfi swingereknél. A kutatók szerint az igazi veszélyt az jelentheti, hogy a swingerek csoportja általában megbújik a közösségben, így nehezebben érik el őket azok az egészségügyi szolgáltatások, amik elejét vehetnék a szexuálisan terjedő betegségeknek. A világon – becslések szerint – 15 millió ember tartozik a swingerek közé, így ez a kezelés nélküli csoport egy egész populációra veszélyt jelenthet a szexuálisan átadható betegségek tekintetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik