Élet-Stílus

Ki játszik Anglia ellen?

Németország, nyilván. A Ghána elleni kemény találkozón a németek kezdőcsapatából hárman is megsérültek. A gólszerző Mesut Özil és a játék ritmusát diktáló Bastian Schweinsteiger sántikálva hagyta el a pályát, míg a védő Jerome Boateng a hátát fájlalja.

A német válogatott a torna egyik legjobb iramú találkozóján 1-0-ra legyőzte Ghána legjobbjait, ám a pürroszi csata áldozatokkal járt. Özil, Boateng és Schweinsteiger megsérült, s pláne utóbbi esetében nehéz megmondani, hogy játszhat-e az angolok elleni rangadón.

A német középpálya vezére a johannesburgi találkozón is remekelt, rengeteg labdát szerzett, s bár tíz perccel kevesebbet játszott mint a pályán maradók, az ő nevéhez fűződött a legtöbb sikeres passz is. A 81. percben azonban cserét kért, megsérült a térde. A helyére lépő húszéves Toni Kroos kifogástalanul játszott a maradék időben, ám távolról sem hátravont középpályás – Anglia ellen aligha lehet megoldás.

Schweinsteiger állapotával kapcsolatban Joachim Löw szövetségi kapitány optimistán nyilatkozott, elárulta, hogy azért cserélte le a futballistát, hogy kímélje – s hiszi, hogy a húzás bevált. A szakvezető szavait cáfolva az orvosi csapat egyik tagja a müncheni középpályás esélyeit „legjobb esetben ötven-ötven” százalékra saccolta.

Háromból egy? Schweinsteiger és Özil is megsérült (MTI/EPA)

Háromból egy? Schweinsteiger és Özil is megsérült (MTI/EPA)

„Ha Schweinsteiger nem játszhat, az alaposan visszavetheti a játékunkat” – értékelt Löw immár az első orvosi vizsgálatok után. „Egyelőre még nem tudjuk, milyen súlyos a helyzet.”

A Bayern csillagának kiesése pláne azért is érintheti a németeket, mert Khedira kivételével nincs kimondott védekező középpályásuk. A vb előtt mintegy féltucatnyi játékost vesztő Nationalelfben a szélső védő Dennis Aogo játszhat ugyan a poszton, de akár a 23 éves hátvéd, vagy akár a Ghána ellen a vb-tűzkeresztségen áteső Boateng kap szerepet – előre játékban egyikük sem olyan jó, mint a 25 éves bajor.

Kroos labdabiztos és jól passzol, de a Leverkusenben irányítót játszó támadó középpályás védekező teljesítménye megkérdőjelezhető.
Ő inkább Özilt pótolhatja, amennyiben a trükkös brémai sem játszhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik