Élet-Stílus

Gattuso és Cannavaro is visszavonul a vb után

A 2006-os világbajnokság két emblematikus figurája a dél-afrikai torna után elhagyja az olasz válogatottat.

A Szlovákia elleni sorsdöntő találkozóra készülő olaszok táborában hangsúlyos bejelentések törték meg a felkészülés monotóniáját: a 2006-os vb-arany két sikerkovácsa, a szövetségi kapitány Marcello Lippi, és a csapatkapitány Fabio Cannavaro is kinyilvánította, hogy a világbajnokságon szolgálja utoljára a nemzeti csapatot.

A duó valójában trió, ugyanis két nappal korábban a milanos Gennaro Gattuso is közölte, hogy Dél-Afrikában áll utoljára a válogatott rendelkezésére. Kérdés persze, hogy hány meccs vár még a „nyugdíjba vonulókra”?

„Egyikünk sem úgy készül, hogy a szlovákok elleni lenne az utolsó találkozónk” – nyilatkozta a szerdai edzésen a Reuters által kérdezett Lippi. „Szerintem kivívhatjuk a továbbjutást, s a győzelem valószínűleg a játékosokban felgyűlt görcsösséget is oldaná.”

A 136. válogatott találkozójára készülő Cannavaro elég gyenge formában kezdte a vb-t – Új-Zéland ellen egyedül bakizott, míg Paraguay ellen De Rossival karöltve hozták össze az ellenfél gólját – de bízik abban, hogy javulhatnak.

„Jókora szégyen lenne, ha a csütörtöki mérkőzés után hazamennénk. Sikeresek voltak a hétközi edzések, azt hiszem, készen állunk a feladatra. A magam részéről mindig elfogadtam a pozitív és a negatív kritikákat is, ez része a munkámnak.”

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik