Élet-Stílus

Kaká: Maradona csak maradjon csöndben!

A brazil irányító úgy véli, Luis Fabiano kezezésgyanús gólját sokan elítélhetik, egyvalaki viszont nem – az, a személy, aki 1986-ban kézzel juttatta tovább csapatát Anglia ellen.

A hétfői sajtótájékoztatóján a brazilok erősségét elismerő, ám játékukat kritizáló Diego Maradona újabb ellenséget szerzett magának. Az argentinok szövetségi kapitánya a torna egyik favoritjának nevezte a brazil legénységet, ám nem tudta megállni, hogy ne szúrjon oda a nagy riválisnak.

„A brazilok nagyon erősek, de nem játszanak jól. Persze, megnyerhetik a világbajnokságot, pláne, ha közben a kezüket is használhatják.”

Az Elefántcsontpart elleni találkozón két sárga lapja miatt kiállított Kaká ezt nem tűrhette szó nélkül, s visszavágott az „Isteni Diegónak”, emlékeztetve 24 évvel korábbi – egyértelműen kézzel szerzett, s utólag beismert – elhíresült találatára.
„Vicces, ha olyan valaki beszél Luis Fabiano góljáról mint Maradona” – vélte a Clarínnak nyilatkozó Kaká. „Bár… ő biztos tud egyet s mást a kézzel szerzett gólokról.”

Az 1986-os világbajnokság negyeddöntőjének 51. percében Maradona kézzel ütött „góllal” szerzett előnyt csapatának Anglia ellen. Az „Isten kezeként” elhíresült találat után öt perccel ugyan lőtt egy remekbeszabott gólt is – a félpályáról indulva három védőn hámozta át magát, mielőtt Peter Shilton kapujába helyezett – ám a kézzel szerzett gólja lett a döntő, hisz Gary Lineker a hajrában egy fejessel szépített.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik