Élet-Stílus

Győzelemmel búcsúztak az ausztrálok

Az ausztrál válogatott 2-1-re legyőzte Szerbiát a világbajnokság D csoportjának szerdai mérkőzésén; ám egyik csapat sem jutott a nyolcaddöntőbe.

Alacsony színvonalat és gyenge játékot eredményezett az első félidő, amelynek során a szerbek előtt adódott több igazi gólhelyzet, s bár egyszer a kapuba is betaláltak, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Amíg az európaiak elsősorban Kraszics kimaradt ziccere miatt sopánkodhattak, az ausztrálok energiájának nagy részét lekötötte a labdatartás és a védekezés, ezért nagyon ritkán tudtak lehetőségeket kialakítani.

A szünet után nem változott sokat a játék összképe, igaz, az ausztrálok támadásban egyre aktívabbak lettek. A szerbek újabb és újabb helyzeteket hagytak ki, ám óceániai riválisuk is egyre többször tűnt fel Sztojkovics kapuja előtt, s a 69. percben nem érdemtelenül szerzett vezetést.

Győzelemmel búcsúztak az ausztrálok (MTI/EPA)

GALÉRIA

Egy jobb oldali beívelésre Chipperfield és Cahill egyszerre érkezett, s végül utóbbi bólintott a szerb kapu jobb oldalába. Négy perccel később már kettő volt közte, ugyanis a felezővonal közelében meglóduló Holmant nem támadták a szerb bekkek, így a kapu felé tört, s miután senki sem zavarta, 25 méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát.

A 84. percben a kapushiba is megérkezett a Mbombela stadionba, az addig ugyanis remeklő Schwarzer jókorát bakizott: Tosics lőtt kapura 20 méterről, a labda kipattant az ausztrál kapusról, a 16-oson belül pedig Pantelics eszmélt a leghamarabb, s a kapu közepébe passzolt. A szerbek erejéből ezt követően már csak egy lesgólra futotta, így sem az egyenlítés, sem a nyolcaddöntőbe jutás nem sikerült nekik.

d csoport, 3. forduló

Ausztrália-Szerbia 2-1 (0-0)
Nelspruit, Mbombela Stadion, 35 ezer néző. Vezette: Larrionda (uruguayi)
Gól: Cahill (69.), Holman (73.), illetve Pantelics (84.)
Ausztrália: Schwarzer – Wilkshire (Garcia, 82.), Beauchamp, Neill, Carney – Culina, Valeri (Holman, 66.) – Emerton, Cahill, Bresciano (Chipperfield, 66.) – Kennedy
Szerbia: Sztojkovics – Ivanovics, Vidics, Lukovics, Obradovics – Kraszics (Tosics, 62.), Sztankovics, Kuzmanovics (Lazovics, 77.), Ninkovics, Jovanovics – Zsigics (Pantelics, 67.)

Végeredmény:
1. Németország 6 pont (5-1), 2. Ghána 4 (2-2), 3. Ausztrália 4 (3-6), 4. Szerbia 3 (2-3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik