Élet-Stílus

Ferguson: a németek jól csinálják

A vb-n látott „kontinentális szenvedést” elemző Sir Alex Ferguson szerint a németek tudnak valamit. A Manchester United menedzsere vallja, a kemény európai topligák kifacsarják a játékosokat – ez alól csak a kevesebb csapatot foglalkoztató, így négy fordulóval kevesebbet teljesítő német Bundesliga a kivétel.

A tapasztalt edzőt nem lepte meg, hogy Anglia és Franciaország is csak a töredékét nyújtja annak, amire képes lehet.

Ferguson szerint a brutális európai idény mindenképpen leamortizálja a futballistákat, s még a kontinens futballjában is vannak különbségek: amíg Angliában szünet nélkül játsszák végig a szezont, Németországban például télen kéthetes kimenőt kapnak a játékosok.

„Az európai futballnaptár túlzsúfolt, az angol pedig különösen az. A játékosok alig négy-öt nappal a bajnokság vége után találkoznak, gyakorlatilag nem tudják kipihenni az idény fáradalmait. Németországban ezt sokkal okosabban oldották meg: januárban közel egy hónapig áll a bajnokság, nem véletlen, hogy a világbajnokságokon mindig remekelnek. Bár a régi német csapatoktól az utóbbi időkben elmaradnak játékerő tekintetében, én idén is komoly eredményt várok tőlük.”

A Manchester United főnöke még a szabadságát is megszakította Wayne Rooney rossz formája miatt. Felhívta formán kívül vergődő támadóját, s igyekezett lelket önteni bele. A skót szerint a tavasszal remeklő csatár a magas elvárások miatt szenved a vb-n, egész egyszerűen túl sok a teher rajta.

„Múlt héten felhívtam Wayne-t, s biztattam, lazítson, s igyekezzen élvezni a világbajnokságot. Az angol csapaton belül és azon kívül is nagy a feszültség. Nem láttam az Algéria elleni mérkőzést, de nyilvánvaló, hogy a válogatott szenved.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik