Élet-Stílus

Rooney és a többi angol fejben gyenge

Fabio Capello szövetségi kapitány szerint mentális okra vezethető vissza, hogy a csapat ásza, Wayne Rooney nem úgy játszik, ahogy elvárják tőle.

Angliában mindenki Rooneytól várta a csodát, miután a csatár az előző szezonban 34 gólt rúgott a Manchester Unitedben, ugyanakkor a vb-n még nem volt eredményes. Két meccsen összesen hétszer lőtt kapura, ebből háromszor talált. A tizenhatoson belülről kétszer, távolról ötször próbálkozott, ami jelzi, hogy ritkán keveredik a kapu elé.

„Abszolút formában van, ugyanúgy edz, mint a többiek, fejben van gond ” – nyilatkozott az olasz tréner Rooneyról, akit gyengébb játéka miatt máris kikezdett az angol sajtó.

„A játékosok mintha félnének a vb-től. Edzésen jól mozognak, a mérkőzésen viszont minden megváltozik, mintha nem is ugyanazok volnának” – tette hozzá Fabio Capello.

A végső esélyesek közé sorolt Anglia két pontjával a C csoport harmadik helyén áll, és szerdán Szlovénia ellen mindenképpen győznie kell, ellenkező esetben máris otthon találhatja magát. A szigetországi csapat kétszer, 1950-ben és 1958-ban búcsúzott a csoportkör után, és csak 58-ban fordult elő vele, hogy győzelem nélkül zárta a vb-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik