Élet-Stílus

Roddickék is drukkolnak és szapulják a bírókat

A wimbledoni tornára készülő amerikai teniszezőket is a képernyő elé „ragasztja” a világbajnokság, a Williams nővérek, de Andy Roddick is szurkol – és szidja a bírót.

A wimbledoni címvédésre aspiráló női világelső, Serena Williamset megbotránkoztatta az Egyesült Államok-Szlovénia találkozón érvénytelenített gól; ennek következményeként a kétgólos hátrányból visszakapaszkodó amerikaiak csak 2-2-őt értek el a szlovénok ellen, így Algéria elleni utolsó mérkőzésen dől el a sorsuk.

„Felpattantam, hogy ünnepeljek, aztán kiderült, hogy nem adták meg a gólt. Felháborító volt, borzalmas” – árulta el a 28 esztendős teniszező. „De összességében a világbajnokság hatása alá kerültem, élvezem a mérkőzéseket. Nagyszerű, hogy ennyi ország képviselteti magát, és óriási a hangulat.”

Serena lelkesedése Venus nyomorúsága, húga ugyanis képernyő elé cibálta őt is.
„Kifejezetten tetszett az amerikaiak mérkőzése” – árulta el a világranglista második helyezettje. „Az ember észre se veszi, és máris drukkol. Majdnem megvolt a három, aztán mégsem. Nem értem, mi is történt. Nem tudom értelmezni a labdarúgás szabályait, így ha valami történik, mindig zavarba jövök. Azért lassan, de igyekszem megtanulni.”

Venus Williamstől eltérően a tavaly Wimbledonban döntőig menetelő Andy Roddick úgy érzi, érti már a labdarúgás lényegét.

„Persze, hogy tisztában vagyok a szabályokkal. Ha a látszat az, hogy két szlovén fickó bemos egyet az amerikai fickónak, akkor utóbbi a szabálytalan” – utalt Roddick cinikusan Maurice Edu szituációjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik