Élet-Stílus

Olasz lapok: „Ez volt minden, Lippi?”

Az Új-Zéland elleni meglepő döntetlent követően csalódott és kritikus az olasz sportsajtó.

„Olasz bukás! Fenn áll a veszélye annak, hogy a csapat idő előtt hazajön” – harsogta a La Repubblica.

A La Stampa csaknem szóról szóra ugyanilyen címmel jelent meg az Új-Zéland elleni döntetlen másnapján, hétfőn, de a címlapján közölt fotó talán még beszédesebb: a szomorú, csalódott szurkolóhölgy képe egész Olaszország lelkiállapotát tükrözi.

“A válogatott fejletlen, ötlet és fantázia híján van” – írta a Repubblica, amelyben Gianni Mura szakíró az Új-Zéland elleni 1-1-et – finoman fogalmazva – nagyon szerény eredménynek tartja. „A döntetlen több mint csalódás, írhatnám azt is, kijózanító.” A Corriere della Sera is azon a véleményen van, hogy a minőség hiányzik az olasz csapatból.

A lap az új-zélandiak gólja előtt nagyot bakizó Fabio Cannavarót külön kipécézte magának, hosszasan elemzi, „a nagy kapitány hosszú ideje tartó hanyatlását”. A kritikai megjegyzésekből persze Marcello Lippinek is kijutott. A Corriere della Sera például ijesztőnek tartja, hogy a tréner folyamatosan módosít az összeállításon és a taktikán, amely azt engedi sejtetni, hogy nincsen kialakult elképzelése az olaszok játékáról, illetve a csapat nem úgy teljesít, ahogy azt ő is elvárná. La Gazzetta dello Sport a lesújtó véleményét tükröző kérdéssel nyitott a címlapján: „Ez volt minden, Lippi?”

A két ponttal holtversenyben második Olaszország Szlovákia ellen zárja a csoportkört, és amennyiben nem szedi össze magát, csúfos véget érhet számára a dél-afrikai kaland.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik