Élet-Stílus

Spanyolország beindult

Nem csak földrajzilag kontinensnyi a távolság Spanyolország és Honduras között. Oktatott az Európa-bajnok a H-csoport második körében.

Az Európa-bajnok spanyol válogatott rendkívül magabiztos játékkal 2-0-ra nyert a hondurasi csapat ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának hétfői, 2. fordulójában. Az európai együttes mindkét gólját David Villa szerezte, igaz, az FC Barcelona sztárjátékosa mesterhármassal is végezhetett volna, ám büntetőt hibázott.

Ahogyan azt sejteni lehetett, a spanyol csapat azonnal a kezébe vette a mérkőzés irányítását és sorra dolgozta ki a helyzeteket. Ezek közül egyet értékesített az első félidőben David Villa révén. A 17. percben Villa kapta meg a labdát a bal oldalon, befelé cselezett, majd estében gyönyörűen kilőtte a bal felső sarkot (1-0).
Galéria meccsről és Vb. 11. napjáról. (mti)

Galéria meccsről és Vb. 11. napjáról. (mti)

A fordulást követően a hondurasiak megpróbálták a támadásokat erőltetni, ám a villámgyors spanyolok egy kontrával azonnal megbüntetették ezt. Az 51. percben egy spanyol kontra végén Navas játszott vissza az érkező Villa elé, a támadó lövése megpattant egy védőn, így a labda a kapu közepébe vágódott (2-0).
A spanyolok rengeteg helyzetet dolgozott ki a második gól után is, David Villa pedig mesterhármas lőhetett volna, de elhibázott egy büntetőt. A hajrában tovább nőhetett volna a különbség, ám újabb gól már nem született.

A spanyolok a csoport utolsó mérkőzésén a százszázalékos chileiekkel találkoznak majd.

Spanyolország-Honduras 2-0 (1-0)
korábban:
Chile-Svájc 1-0 (0-0)

Az állás:
1. Chile 2 2 – – 2-0 6 pont
2. Spanyolország 2 1 – 1 2-1 3
3. Svájc 2 1 – 1 1-1 3
4. Honduras 2 – – 2 0-3 0

korábban:
1. forduló:
Chile-Honduras 1-0 (1-0)
Svájc-Spanyolország 1-0 (0-0)

A csoport további programja:
3. forduló:
június 25.: Chile-Spanyolország, Pretoria 20:30 ó
június 25.: Svájc-Honduras, Bloemfontein 20:30 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik