Élet-Stílus

Chile – Svájc 1-0

Port Elizabeth, Nelson Mandela Bay, 30 000 néző

Összefoglaló:

Chile 20 alkalommal lőtt kapura a meccsen, ebből 7 alkalommal el is találták azt, miközben Svájc csak egyszer. A dél-amerikai csapat többet tett a gólszerzés érdekében, nem csupán a kiállítást követően. A svájciak természetesen okkal szomorúak, hiszen a bekapott gól lesgyanús szituáció után született.

Ráadásul Derdiyok lábában maradt az egyenlítés, igaz, ő már megtette a magáét a spanyolok ellen szerzett gól előkészítésekor.

Chile ezzel a győzelemmel hatpontos, és jó eséllyel pályázik a továbbjutásra. Igaz, az utolsó fordulóban Spanyolország ellen játszanak Valdezék.

A H-csoport állása:

1. Chile 6 pont 2-0 – 2 mérkőzés
2. Svájc 3 pont 1-1 – 2 mérkőzés
3-4. Honduras és Spanyolország 0-1 – 1 mérkőzés

93. PERC: VÉGE A TALÁLKOZÓNAK, GYŐZÖTT A DÉL-AMERIKAI CSAPAT!

SÁRGA LAP 92’
Valdivia, Chile
Színészkedésért.

90. PERC: Három perc lesz a hosszabbítás!

90. PERC: És Derdiyok is megtette: kihagyta a kihagyhatatlant, bal olalról érkezett a beadás, egy sarkazás után Derdiyok egyedül állt a kapu és a kapussal szemben, volt helye, volt ideje, de mellélőtte a labdát. Óriási egyenlítési lehetőség volt.

GONZALEZ GÓLJA:

89. PERC: Parades most egyedül vezette akapura, megcsinálta az utolsó cselt is, de mellélőtt, a második 100 százalékos helyzetét hagyta ki.

84. PERC: Meccslabdát hagyott ki Paredes, Gonzalez labdáját nagyon be akarta vágni a kapuba, ehelyett fölé lőtt. Federer pedig 6-0-val hozta a mindent eldöntő játszmát, így a következő körbe jutott.

SZÖGLET 83’
Svájc
Ilner harcolta ki.
CSERE 77’
Svájc
Barnetta helyett Bunjaku a pályán.
SZÖGLET 77’
Svájc
Teljesen ártalmatlan volt.

74. PERC: Valdivia egy lesgyanús helyzetben ugrott ki középen, a labdát eltolta Benaglio mellett, de kisodródott és hiába tátongott üresen a kapu, még be kellett adni középre, hogy valaki kihasználja a lehetőséget. Valdivia végül beívelte, Gonzalez pedig a földre fejelte a labdát, ami a lécet is érintve a hálóban kötött ki. Lichtsteiner majdnem hárította a lábával a fejest. Szerencsétlen a gól svájci szemszögből. 1-0!

GÓÓÓL 72’
Gonzalez, Chile
Valdivia beadását fejelte a kapuba.

BENAGLIO EGYIK VÉDÉSE:

70. PERC: Svájc Ausztrália példáját követi egyelőre, hiszen a Socceroshoz hasonlóan ők is emberhátrányban focizva tartják életben magukat.

69. PERC: Svájc megdöntötte Olaszország 550 perces rekordját, már ami a világbajnoki gólcsendet illeti. Immáron ők azok, akik nem kaptak gólt több mint 550 perce. Emlékezhetünk, hogy a négy évvel ezelőtti világbajnokságon a csoportmeccseket követően Ukrajna ellen 0-0-s végeredmény után csak 11-esekkel esett ki a Nati.

CSERE 68’
Svájc
Nkufo helyett Derdiyok érkezett.
SZÖGLET 67’
Svájc
Egy szabadba ért bele Bravo.
CSERE 65’
Chile
Paredes érkezik Fernandez helyett.

64. PERC: Federer 4-0-ra vezet a döntő szettben! Ő révbe ér, de mi lesz a svájci focistákkal?

62. PERC: Chile 5 sárga lappal, Svájc 3 sárga és 1 piros lappal büszkélkedhet, és még hátravan fél óra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik