Élet-Stílus

Vb-morzsák: optimisták a németek

A továbbjutást illetően optimisták a német szurkolók; a kameruni kapitány nem adja be a lemondását; Wayne Rooney elnézést kért az angol szurkolóktól - hírek Dél-Afrikából.

Bizakodó németek

A ghánaiak Ausztrália ellen nyújtott, nem éppen fényes teljesítménye után a német szurkolók a fellegekben járnak. Egy vasárnapi felmérés szerint a Löw-legénység továbbjutását a megkérdezettek 90 százaléka biztosra veszi, szinte teljesen elfelejtve a Szerbia elleni kisiklást. A derűlátók mindenekelőtt azzal érveltek, hogy Ghána képtelen volt legyőzni a 10 emberrel játszó ausztrálokat, akiknek a németek négyet is rúgtak.

Le Guen nem mond le

A kameruni válogatott szövetségi kapitánya, Paul Le Guen nem mond le posztjáról azután, hogy csapata a dánoktól elszenvedett 2-1-es vereség nyomán az első gárda lett a világbajnokságon, amely már biztos búcsúzik a csoportkört követően.

„Nem mondok le, miért tenném?” – fogalmazott a meccs utáni sajtótájékoztatón. „Semmit nem bánok. Mindent megteszek a kameruni csapatért, akár bíznak bennem, akár nem. A hollandok elleni utolsó mérkőzésen a becsületünkért fogunk játszani.”

Rooney bocsánatot kért a szurkolóktól

Wayne Rooney közleményben kért bocsánatot az angol szurkolóktól, amiért gúnyos megjegyzést tett rájuk az algériaiak elleni péntek esti, 0-0-val végződő mérkőzés után.

„Nagyon kellemes, hogy kifütyülnek. Jó látni ezeket a hűséges szurkolókat” – mondta akkor gúnyosan az egyik televízió kamerájába, szombaton viszont már igyekezett rendbe tenni a dolgot. „Péntek este, közvetlenül a mérkőzés után mondtam néhány dolgot, melyek a teljesítményünk, illetve az eredmény miatt érzett csalódottságomból fakadtak. Elnézést kérek azoktól, akiket megbántott a viselkedésem” – szabadkozott Rooney.

Fogadkoznak a portugálok

Raul Meireles, a portugál válogatott középpályása ugyanolyan hozzáállást ígér a Koreai NDK csapata ellen hétfőre, mint amilyen kedden volt az elefántcsontpartiakkal szemben. Meireles szerint taktikailag rendben volt a keddi összecsapás, akárcsak az afrikaiak részéről, egyedül a gól hiányzott, ezen próbálnak meg változtatni legközelebb.

„Az észak-koreaiak valószínűleg úgy futballoznak majd ellenünk, mint tették a brazilokkal szemben. Tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon erős a védelmük, tízen állnak a labda mögött, ezzel együtt mi megpróbáljuk feltörni a falukat” – nyilatkozott Raul Meireles.

Fair play-emlékeztető a mexikóiaknak és az uruguayiaknak

A FIFA bízik abban, hogy a sportszerűség jegyében zajlik majd le Mexikó és Uruguay vb-mérkőzése, és a két válogatott nem egyezik meg előre egy döntetlenben, ami mindkét félnek biztos nyolcaddöntőbe jutást jelentene az A csoportból.

Egyszerű a képlet: amennyiben Uruguay és Mexikó megosztozik a pontokon, mindkettő továbbjut, ha viszont az egyik csapat nyer, Franciaországnak vagy a Dél-afrikai Köztársaságnak is lehet esélye – gólkülönbséggel – a legjobb 16 közé kerülésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik