Élet-Stílus

Szlovák-para Paraguaytól

Félgőzzel játszó Paraguay simán győzte le Szlovákiát, amely nagyon defenzíven futballozott az F-csoport második körében. A szlovákok fejben csomagolhatnak, Paraguaynak van egy jó csapata. Meglepetést is okozhatnak.

A meccs statisztikai adatai alapján megérdemelt a paraguayi győzelem, Szlovákia összesen egyszer lőtt kapura úgy, hogy Villarnak védenie kellett. A vasárnap kora délután rányomta a bélyegét a találkozóra, talán ennek köszönhető a nézők alacsony érdeklődése is. Alig fél házzal tartották meg a találkozót.

Paraguay kezdte aktívabban a meccset, folyamatosan nyomás alatt tartotta riválisát, mely hosszú ideig biztosan védekezett, de egy hiba nyomán a játékrész derekán mégis hátrányba került. A 27. percben szlovák labdavesztést követően Barrioshoz került a labda, aki gyönyörűen tálalt a mélységből érkező Vera elé, ő pedig 15 méterről, jobb külsővel a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A folytatásban némileg kezdeményezőbbé vált az európai együttes, azonban a szünetig helyzetig sem tudott eljutni.

Képek a meccsről és Vb 10. napjáról

Képek a meccsről és Vb 10. napjáról

A fordulás után a paraguayiak teljesen visszavettek a tempóból, előnyük őrzésére rendezkedtek be, a szlovákok viszont veszélytelenek voltak, így eseménytelenül telt az idő. A hajrában váratlanul a dél-amerikaiak ismét eredményesek voltak, a 86. percben kissé körülményes paraguayi akció végén Riveros 16 méterről nagy erővel, félmagasan a kapu jobb oldalába bombázott (2-0), s megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.
A dél-amerikai együttes sikerével nagy lépést tett a továbbjutás felé, 4 pontjával a csoport élére állt, s az utolsó fordulóban a kvartett leggyengébb csapatának tartott Új-Zéland ellen lép pályára. Az egy ponttal álló szlovákok vereségükkel nagyon nehéz helyzetbe kerültek, mivel a címvédő olaszokkal mérkőznek a csütörtöki zárókörben.

F csoport, 2. forduló:
Paraguay-Szlovákia 2-0 (1-0)

gólszerzők: Vera (27.), Riveros (86.)
sárga lap: Vera (45.), illetve Durica (42.), Sestak (47.), Weiss (84.)

Paraguay: Villar – Bonet, Alcaraz, da Silva, Morel – Vera (Barreto, 88.), Cáceres, Riveros – Valdez (Torres, 68.), Santa Cruz – Barrios (Cardoso, 82.)

Szlovákia: Mucha – Pekarik, Skrtel, Salata (Stoch, 83.), Durica – Strba – Hamsik, Kozak, Weiss – Sestak (Holosko, 70.), Vittek

A csoport állása:
1. Paraguay 2 1 1 – 3-1 4 pont
2. Olaszország 1 – 1 – 1-1 1
Új-Zéland 1 – 1 – 1-1 1
4. Szlovákia 2 – 1 1 1-3 1

A csoport további programja:
3. forduló:
június 24.: Szlovákia-Olaszország, Johannesburg 16 ó
június 24.: Paraguay – Új-Zéland, Polokwane 16 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik