Élet-Stílus

Megint bénázott a címvédő

Aligha számított valaki is arra, hogy az F csoport, hovatovább a mezőny leggyengébbnek vélt csapata, Új-Zéland pontot szerez a címvédő olaszok ellen – márpedig ez történt.

Sőt, az előre lesajnált óceáni válogatott a 7. percben vezetéshez jutott az olaszok ellen: Elliott szabadrúgása után Cannavaroról – amúgy a lesen álló – Smeltz elé került a labda, aki közelről nem hibázott. Az olasz válogatott ezután beszorította az ellenfelét, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani, miután Új-Zéland nagyszerűen tömörült a kapuja előtt, Paston hálóőrt is beleszámítva 11 emberrel védekezett. Még az egyetlen előretolt csatár, Smeltz is mintegy 20 méterre helyezkedett a saját kapujától.

Jobb híján az olaszok átlövéssel veszélyeztettek, Zambrotta és Montolivo is eleresztett egy-egy ígéretes lövést, utóbbi labdája a kapufán csattant.

A 37. percben csak összejött az egyenlítés az olaszoknak: Smith szabálytalanságát követően Iaquinta büntetőből higgadtan helyezett az óceániak kapujának bal oldalába.

GALÉRIA

GALÉRIA

A szünetben Gilardinót Di Natale, Pepét pedig Camoranesi váltotta az olaszoknál, akik ugyan egykapuztak, de képtelenek voltak meglepni az egyre magabiztosabban bekkelő új-zélandiakat. Amikor pedig távoli lövéssekkel próbálkoztak, Paston igazolta, hogy jó formában van. A lelkesedés nem hiányzott olaszokból, az ötlet és a kreatívitás annál inkább, sokszor ívelgettek, és a helyzet nem változott Pazzini beállítása után sem.

Sőt, az idő múlásával egyre görcsösebbek lettek az olaszok, akik még nagyobb bajba kerülhettek volna, ha szórványos ellentámadások során Vicelich, majd Wood pontosabban céloz. Utóbbi csak centiméterekkel lőtt a bal alsó sarok mellé.

Két fordulót követően Új-Zélandnak éppen annyi pontja van, mint az olaszoknak (kettő), akik az utolsó fordulóban a csoport utolsójával, Szlovákiával játsszanak; az óceáni válogatott ellenfele pedig a négy ponttal első Paraguay lesz a csütörtöki zárásáson.

Amelyen még bármi elfordulhat…

F csoport, 2. forduló:
Olaszország – Új-Zéland 1-1 (1-1) – percről percre
Gól: Smeltz (7.), ill. Iaquinta (29., 11-esből)
Nelspruit, Mbombela Stadion, 35 ezer néző, v: Carlos Batres (guatemalai)
Gól: Iaquinta (29., 11-esből), ill. Smeltz (7.)
Sárga lap: Fallon (14.), Smith (28.), Nelsen (87.)
Olaszország: Marchetti – Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito – Pepe (Camoranesi, 46.), De Rossi, Montolivo, Marchisio (Pazzini, 61.) – Iaquinta, Gilardino (Di Natale, 46.)
Új-Zéland: Paston – Reid, Nelsen, Vicelich (Christie, 81.), Smith – Fallon (Wood, 63.), Bertos, Elliot, Lochhead, Killen (Barron, 93.) – Smeltz

A csoport állása:
1. Paraguay 4 pont
2. Olaszország 2 (2-2)
2. Új-Zéland 2 (2-2)
4. Szlovákia 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik