Élet-Stílus

Kivel kezdhet a Loki a BL-ben?

Hétfőn délben sorsolják a labdarúgó Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtező első két fordulójának párosítását, az esemény során mind a négy, nemzetközi kupában induló magyar csapat érdekelt lesz.

Bajnoki címét megvédő Debrecen – csakúgy, mint tavaly – idén is a második körben kapcsolódik majd be a BL-selejtezőbe, ezúttal azonban kiemelt lesz ebben a fordulóban, miután az együttes UEFA együtthatója nőtt. A Lokinak idén is három párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy bejusson a csoportkörbe.

Az Európa Ligában induló három magyar csapat közül a bajnoki bronzérmes Győri ETO FC és a kupadöntős Zalaegerszegi TE már a kvalifikáció első fordulójában pályára lép, míg a Soproni Ligában ezüstérmes Videoton FC a második körben kapcsolódik be a küzdelemsorozatba. A három gárda közül egyik sem lesz kiemelt.
Az EL-selejtező első fordulójának mérkőzéseit július 1-jén és 8-án rendezik. A BL második selejtezőfordulójának első mérkőzéseire július 13/14-én, a visszavágókra július 20/21-én kerül sor, míg az EL ezen szakaszában július 15-én és 22-én lépnek pályára a csapatok.

A Debrecen lehetséges ellenfelei:
HJK Helsinki (finn)
Levadia Tallinn (észt)
Liepajas Metalurgs (lett)
FH Hafnarfjardar (izlandi)
FK Zeljeznicar Sarajevo (bosnyák)
Olimpi Rusztavi (grúz)
Pjunik Jerevan (örmény)
NK Koper (szlovén)
Inter Baki (azeri)
FK Renova Dzsepcsiste (macedón)
Dinamo Tirana (albán)
HB Tórshavn (feröeri)
The New Saints (walesi)
Linfield (északír)
Jeunesse Esch (luxemburgi)
És az első selejtezőkörből továbbjutó két csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik