Élet-Stílus

Brazília – Elefántcsontpart 3-1

Johannesburg, Soccer City, 90 000 néző

Összefoglaló:

Brazília győzelmével továbbjutott, Elefántcsontpartnak még van esélye arra, hogy ott legyen a 16 között. A selecao sikere megérdemelt, hiszen képesek voltak váratlan villanásokra.

Luis Fabiano már az első góljánál is klasszis teljesítményt mutatott be a kapus feje fölött elhelyezett bombájával – a gólpasszt Kaka adta. Az esernyőcselekkel tarkított támadás szintén élményszámba ment, talán a játékvezető is honorálta a szépséget azzal, hogy megadta a kétszeres kezezős gólt. Elvégre francia bíró… Elano találata is Kaka érdeme volt, aki második gólpasszával jelezte, újra formában van.

Ekkor senki sem gondolta volna, hogy Kaka, aki az egész szezonban problémákkal küzdött, a világbajnokságon is fog. Ugyanis a következő mérkőzést mindenképpen ki kell hagynia azért, amiért Lannoy játékvezető kiállította. Mindkét alkalommal ártalmatlan helyzetben volt. A kakaskodás és a “lökés” azért ért sárgát, mert a bíró képtelen volt higgadtan irányítani a durva elefántcsontpartiakat, akik így bármit megcsinálhattak a pályán. Többször szálltak bele keményen a brazilokba, és ezeknek semmilye következménye nem volt.

Mindenesetre várhatóan nem tiltják majd el egy meccsnél többre a brazil világsztárt. Drogba még szépített a meccs hajrájában, örömet okozva az ő személyét kedvelő drukkereknek.

Brazília már biztosan megelőz két együttest a G-csoportban, így követte Hollandiát a legjobb tizenhat csapat közé.

Eredmény: Brazília-Elefántcsontpart 3-1 (1-0)
gólok: Luis Fabiano (25., 51.), Elano (63.), illetve Drogba (79.)

A csoport állása:
1. Brazília 6 pont 5-2 – 2 mérkőzés
2. Portugália 1 pont 0-0 – 1 mérkőzés
3. Elefántcsontpart 1 pont 1-3 – 2 mérkőzés
4. Koreai NDK 0 pont 1-2 – 1 mérkőzés

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, BRAZÍLIA GYŐZÖTT 3-1-RE!

ELANO SÉRÜLÉSE, A BELÉPŐ JELLEMZŐ VOLT A MECCSRE:

DROGBA SZÉPÍTŐ GÓLJA:

93. PERC: Három perc volt a hosszabbítás!

CSERE 93’
Brazília
Robinho helyett Ramires.
VÉDÉS 89’
Julio Cesar, Brazília
Kétszer is nagyot védett a hajrában!

ÍME AZ ERŐSEN VITATHATÓ SZITUÁCIÓ:

88. PERC: Elképesztő igazságtalanság, elképesztően gyenge játékvezető. Egy elhibázott támadás végén Keita futott neki Kakának, aki védte magát, kitette a kezét, de mindenki ezt teszi. Keita eljátszotta, hogy lekönyökölte a Real Madrid játékosát. A francia bíró Luis Fabiano kezezős gólja után második nagy hibáját követte el a második sárga lappal. Kaka ahogy belelendült a játékba, idő előtt mehetett zuhanyozni.

PIROS LAP 88’
Kaka, Brazília
Keita színészkedett el egy könyöklést.

87. PERC: A zöldek azt rúgják, akit csak érnek. A francia bíró nem tudja megfékezni az indulatokat. Többen is bunyózni kezdenek.

SÁRGA LAP 85’
Tiote, Elefántcsontpart
Luis Fabianót vágta fel.
SÁRGA LAP 85’
Kaka, Brazília
Kaka-skodásért kapta.

83. PERC: Későn ébredtek az elefántcsontpartiak. A gól óta veszélyesebben fociznak, a kérdés az, hogy ezt eddig miért nem tették meg. Az utolsó fordulóban az afrikai csapat a Koreai NDK-val mérkőzik, míg a brazilok Portugáliával vívnak presztízs rangadót.

ITT MÉG ELANO GÓLJA:

79. PERC: Gervinho iramodott meg a bal oldalon, nem vette el tőle senki a labdát, ezért babusgatta egy kicsit, majd Yaya Tourénak passzolt. Ő beívelte középre, Drogba szépen érkezett, és Julio Cesar már nem tudott mit kezdeni. 3-1, szépítettek az Elefántok!

GÓÓÓL 79’
Drogba, Elefántcsontpart
Yaya Toure labdáját fejelte a kapuba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik