Élet-Stílus

Dán győzelem, holland öröm

A dél-afrikai világbajnokság eddigi legjobb mérkőzését játszotta az első fordulóban egyaránt vesztes Kamerun és Dánia, a helyenként bátor, nyílt sisakos futball 36 kapura lövést (ennek éppen egyharmada találta el a célt) és három gólt eredményezett.

A meccs elején az afrikai csapat veszélyeztetett, az első komolyabb helyzetet azonban a dánok előtt adódott, de Rommedahl fölé lőtt. Két perccel később a dánok saját térfelükön eladták a labdát, mely eljutott Eto’óig, s az Inter csatára 11 méterről a hálóba továbbította. A válaszra a 32. percig kellett várni, ekkor Rommedahl kapott labdát a jobb oldalon, középre passzolt, ahol érkezett Bendtner, aki előrevetődve a kapuba helyezett.

Az első félidőben lüktető, élvezetes volt a játék. A tizenhatosig könnyedén jutottak el a csapatok, ott azonban sokszor elfogyott a tudomány, komoly helyzetek kidolgozása helyett inkább távoli lövésekkel riogatták az ellenfelet. Az utolsó percekben aztán felpörögtek az események, egy támadáson belül három gólt is szerezhettek volna a dánok, átellenben Eto’o a kapufát találta el, Emana ziccerénél pedig Sörensen védett.

A második félidőt is Kamerun kezdte jobban – Mbia fejében és Webó lábában is egyaránt benne volt a gól, de benne is maradt -, majd egy ellentámadás végén fordított az európai együttes. Rommedahl kapott remek labdát a jobb oldalon, becsapta a védőjét, s hosszú alsó sarokba csavart.

GALÉRIA

GALÉRIA

A folytatásban Kamerun becsülettel ment előre, de nehezen talált fogást a szervezetten védekező dánokon, sokszor tanácstalanul passzolgatta körbe a tizenhatost, a támadások befejezésénél pedig pontatlan volt. Dánia olykor ellentámadásokra is vállalkozott, és az egyik ilyen végén Tomasson könnyedén növelhette volna az előnyt.

Az eredmény azonban már nem változott. A dánok győzelmével a hatpontos hollandok – a mezőnyben elsőként – ott vannak a nyolcaddöntőben, a kameruniak pedig biztosan nem kerülnek oda. Az utolsó fordulóban az egyaránt hárompontos Dánia és Japán válogatottja egymás ellen dönthet majd csütörtökön a másik továbbjutó helyért.

E csoport, 2. forduló:
Dánia-Kamerun 2-1 (1-1) – percről percre
Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 33 ezer néző, v: Larrionda (uruguayi)
Gól: Bendtner (33.), Rommedahl (61.) ill. Eto’o (10.)
Sárga lap: Sörensen (86.), Kjaer (87.), illetve Bassong (49.), Mbia (75.)
Dánia: Sörensen – S. Poulsen, Agger, Kjaer, Jacobsen – Rommedahl, Ch.Poulsen, Jörgensen (Jensen, a szünetben), Grönkjaer (Kahlenberg, 67.) – Tomasson (J. Poulsen 86.), Bendtner
Kamerun: Souleymanou – Mbia, Bassong (Idrissou, 72.), Nkoulou, Assou-Ekotto – Geremi, Eyong (Makoun, a szünetben), Song, Emana – Webo (Aboubakar, 78.), Eto’o

A csoport állása:
1. Hollandia 6 pont
2. Japán 3 (1-1)
3. Dánia 3 (2-3)
4. Kamerun 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik