Élet-Stílus

A brazilok meccsét néztük a legtöbben az országban

A magyar televíziónézők közül a Brazília-Koreai NDK mérkőzést követték a legtöbben élőben a világbajnokság közvetítése során.

A vb-t közvetítő Magyar Televíziónak az MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül, hogy a június 17-ig lejátszott 20 mérkőzést több millióan tekintették meg, s a teljes lakosság közel kétharmada nézett bele valamelyik közvetítésbe. A brazil válogatott Koreai NDK elleni, bemutatkozó mérkőzését több mint 1,2 millióan látták.

A napi három találkozó közül a 20:30 órakor kezdődőekre kíváncsiak a legtöbben, ugyanis az ebben az időszakban tévézők 25 százaléka nézi ilyenkor az MTV-t, ez több mint egymillió embert jelent. A 16 órakor kezdődő összecsapásokat átlagosan az éppen a képernyők előtt ülők 30 százaléka, azaz 7-800 ezer fő követi, a 13:30-as mérkőzéseket pedig nagyjából 30 százalékos közönségarány mellett 500 ezer néző tekinti meg rendszeresen.

Az m1 csatorna nézettsége a labdarúgó-vb-nek köszönhetően duplájára nőtt, s a 18-49 éves korosztály nagy része a kereskedelmi adók helyett gyakrabban választja az MTV-t – áll az MTV közleményében.

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik