Élet-Stílus

Brazil-spanyol lutri a negyeddöntőért?

A brazil válogatott győzelemmel kezdte vb-menetelését, de a dél-amerikai sajtó szerint nem kizárt, hogy lehetséges csoportgyőzelme esetén a csapat a spanyolokkal játszik a nyolc közé jutásért. Brazíliában ezt nem szeretnék.

Brazília legyőzte ugyan a heroikusan küzdő Észak-Koreát, a dél-amerikai sajtó viszont komolyan aggódik amiatt, hogy a Seleccao csoportgyőzelme esetén „belefuthat” a tornát a Svájc ellen bemutatott kínlódással kezdő spanyolokba.

A spanyol vereség, a chileiek remek játékával párosulva, növelte az esélyét annak, hogy az európaiak esetleg a csoport második helyén végeznek (persze, az is egy lehetőség, hogy Xaviék nem jutnak tovább a négyesből). A brazil riporter, Leonardo Stabilli a CBN rádiónak nyilatkozva úgy vélte, sanszos lehet egy brazil-spanyol vb-nyolcaddöntő, egy olyan mérkőzés, amelyet egyik csapat sem kíván – a torna ilyen korai fázisában.

„A spanyolok váratlan kudarca brazil szempontból a lehető legrosszabb, hisz megnőtt a lehetősége annak, hogy válogatottunk a spanyolok ellen játszhat ki-ki meccset, s egy ilyen találkozón bármi megtörténhet” – spekulált a kommentátor, akinek véleményét a Sport TV csatorna elemzése is hangoztatta, hangsúlyozva, hogy Carlos Dunga szövetségi kapitánynak immár fél szemmel az Európa-bajnokra is figyelnie kellene.

A torna előtt a két kontinens-elsőt – a Copa Américát megnyerő Brazíliát és Vincente del Bosque együttesét, a 2008-as Eb-t még Luis Aragones irányításával behúzó Spanyolországot – vélték a világbajnokság két kiemelkedő favoritjának. A döntőbe várt két csapat egy brazil csoportgyőzelem esetén viszont korábban is egymásba akadhat, s ez azt is jelenti, hogy az egyik idő előtt befejezi a vb-t.

Brazíliában ráadásul az elemzések arra a következtetésre jutottak, hogy a spanyol csapat nem játszott rosszabbul a dél-amerikainál, egyszerűen annyi történt, hogy Xaviék pechjére a svájci együttes lényegesen jobb, mint az észak-koreai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik