Élet-Stílus

Áll a bál Franciaországban

A francia lapok alaposan „kiosztották" Raymond Domenech kapitány csapatát, amely simán, 2-0-ra kikapott Mexikótól.
„A pályán mutatott értékelhetetlen teljesítmény rácáfolt Raymond Domenech szövetségi kapitányra és játékosaira, akik egybehangzóan állították rátermettségüket, erejüket és kitartásukat – írta a L’Equipe című lap. A Libération elsősorban a csapat első számú sztárjáról, Franck Ribéryről húzta le a „keresztvizet”: „Olyan, mint egy búgócsiga: pörög, forog saját maga körül egészen addig, amíg lyukat váj a pázsitba, aztán összerogy…”

A Le Figaro a szövetségi kapitányt kritizálta. „Az arrogancia és a tagadás közben a francia válogatott irányítója két éve szisztematikusan ássa a saját sírját.” A Le Parisien már temeti a csapatot, biztos a kiesésben, de a maxifoot.fr internetes szaklap sem reménykedik különösebben, és nullásra értékelte a franciák csütörtöki teljesítményét.

A „kékeket” 1998-ban világbajnoki győzelemre vezető Zinedine Zidane már finomabban fogalmazott, de ő sem titkolta csalódottságát. „Még csak helyzetünk sem volt. Mindenki sokkal többre számított a csapattól. Mexikó jobb volt, főleg sokkal jobb erőnlétének köszönhetően kerekedett fölénk. Sajnálom Franciaországot” – mondta Zidane.

A Mexikó elleni vereséggel a francia csapat saját magát hozta csaknem lehetetlen helyzetbe. Domenech azonban – hivatalból – még bizakodik. „Egy meccsünk még hátra van, és bár a sorsunk már nem a mi ketünkben van, azért még reménykedünk a csodában” – jegyezte meg a hazájában szinte közutálatnak örvendő szakember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik