Élet-Stílus

Újra összeáll az ország legnagyobb együttese

Rossz idő esetén is megrendezik június 21-én a Thanks Jimi Fesztivált a Petőfi Csarnokban. Várhatóan több száz gitáros jön össze, hogy együtt előadják Jimi Hendrix örökzöldjét, a Hey Joe-t. A már lassan hagyományosnak számító eseményhez bárki csatlakozhat saját gitárjával.

A kezdeményesés Lengyelországból ered. Wroclaw főterén 2008-ban már 1951 gitáros pengette a legendás dalt, jelenleg ez a döbbenetes hatású koncert Guinness-rekordnak számít a világon. Az első magyarországi nekifutás Győr belvárosában volt tavaly májusban, a Mediawave fesztiválon. Ott is készült egy kis filmünk:

A harmadik alkalom idén Szombathelyen volt (szintén a Fényírók fesztiválja keretében), a negyedik magyar (és második budapesti) ingyenes Thanks Jimi Fesztivált a Zene ünnepén, június 21-én lesz a Pecsában. Idén többek közt Póka Egon, Alapi István az Eddából, Lukács Peta a Bikiniből, és Patai Tamás a Republicból is részt vesz az össznépi zenélésben. A fesztiválsorozat ötletgazdája, Leszek Chihonski is ellátogat a rendezvényre, mi több, ő vezényli le a dalt.

Ezen felül az egynapos rendezvényen közel 20 zenekar ad koncertet. Elsőként az értelmi és testi fogyatékos fiatalokból álló Ability Road lép színpadra. Három évbe telt, mire az első feldolgozást összepróbálták, azóta számos magyar slágert megtanultak, és ezeket el is játsszák majd. Fellép még az Üllői Úti Fuck, Sicratman, a Blind Myself, a Watch My Dying, A Tűzkerék xt, a Maszkura és a Tücsökraj és az ef Zámbó Happy Dead Band.
A Thanks Jimi Fesztivált rossz idő esetén is megtartják, eső esetén nem a szabadtéri színpadon, hanem a benti csarnokban lesz a rendezvény.

Kapunyitástól kezdve hangszer- és hangtechnikai kiállítás várja a megjelenteket 350 négyzetméteren. A Hangszeresek Országos Szövetségének szervezésében felállított standokon – ugyanúgy, mint a Hangfoglaláson – minden kipróbálható, így a gitárok, az effektek, a mikrofonok és a hangosítási eszközök is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik