Élet-Stílus

Terhesség alatt érdemes kerülni a magassarkút

A lábápolási szakértők nem ajánlják a nőknek, hogy folyamatosan magassarkút hordjanak, a várandós nőknek pedig azt ajánlják, hogy különösen figyeljenek a cipőválasztáskor.

A magassarkú viselése komolyan megváltoztatja a testtartást, nagy terhet ró a térdekre és a hátra is. A cipő viselete hosszútávon komoly károkat okoz a nők bokájukban és ínszalagjaikban, a nők mégis úgy érzik, kötelező magassarkút hordaniuk, vélekednek a Lábápolási Szakértők Egyesületének szakértői. Azt javasolják, hogy a nők különleges alkalmakkor és csakis olyan esetben hordjanak magassarkút, amikor nem kell sokáig ácsorogniuk.

Különösen igaz ez a várandós nőkre, akiket a szakértők gyakran látnak balerinacipőben, vagy vietnámi papucsban, holott ezek sem megfelelőek, mert nem támasztják eléggé a lábat. A terhesség alatti súlynövekedés és a hormonális változások nagy hatással vannak a szervezetre, a magassarkú viselésekor ehhez társulnak a magassarkú hatásai is. Az izmok és az ínszalagok megnyúlnak, a kismamák hajlamosabbak a ficamokra és húzódásokra. A szakértők szerint a kismamáknak olyan cipőt érdemes hordaniuk, ami jó alátámasztást és biztos alapokat nyújt a várandósság idején.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik