Élet-Stílus

Görögország – Nigéria 2-1

Bloemfontein, Free State Stadion, 25 000 néző

Összefoglaló: A görög válogatott nemcsak első gólját szerezte meg a vb-k történetében, hanem egyúttal első győzelmét is. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, bizony kellett a 33. perc eseménye is, maga a kiállítás. Az emberelőny után Rehhagel csapata elképesztő fölénybe került, legalábbis a statisztikai mutatók alapján.

Nem a labdabirtoklás tekintetében, hanem a próbálkozások számát illetően. A meccsen 27 alkalommal lőttek a görögök, 10 esetben Nigéria, 16 el is találta a kaput Gekaszék vállalkozásaiból, az afrikaiak mindössze 6 kapura tartó lövést tudnak felmutatni.

A találkozó a piros lap ellenére (amely nem volt jogos), meglepően sportszerű volt, ezt mutatja a 13, illetve 15 elkövetett szabálytalanság, ez nem számít soknak.

Ahogyan a várható volt, a második csoportkör jóval izgalmasabb, váratlan helyzetekben gazdag találkozókat hoz, erre sem lehetett panaszunk.

Eredmény: Görögország-Nigéria 2-1
gólszerző: Salpingidisz, Toroszidisz, illetve Uche

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! 2-1-RE GYŐZÖTT GÖRÖGORSZÁG!

SZÖGLET 94’
Görögország
Kétszer is időt húzhattak a görögök.
VÉDÉS 94’
Enyeamah, Nigéria
Tzolisz lőtte rá, szögletre mentett.

90. PERC: 4 perc a hosszabbítás.

SZABADRÚGÁS 90’
Görögország
Ninisz buktatták.
SÁRGA LAP 89’
Obasi, Nigéria
Karaguniszt lökte meg.
SÁRGA LAP 88’
Samarasz, Görögország
Talpalásért. Odiah bánta…

Itt van Görögország második gólja, amellyel megfordították a találkozót!

83. PERC: Úgy tűnik, Görögország életben tartja továbbjutási esélyeit, Nigéria pedig nagyon nehéz helyzetbe került. Számukra már nem lesz elég, ha legyőzik Dél-Koreát nagy gólkülönbséggel, szurkolniuk kell majd Argentínának is. HA ÍGY MARAD!

SZÖGLET 81’
Görögország
Samarasz fejét keresték, nem találták.
CSERE 79’
Görögország
Gekasz helyett Ninisz érkezett.
SZÖGLET 77’
Görögország
Gekasz harcolta ki.

76. PERC: Ki gondolta volna, hogy a védekezésre berendezkedett görög válogatott meg tudja fordítani a meccset!!? Nos, így történt. Enyeamát nem érheti szemrehányás, bravúrokkal tartotta életben a csapatot.

Itt még Tzorvasz védett egyet!

71. PERC: Szegény, szegény Enyeama. Fantasztikus bravúrok után kipattant róla a labda Tziolisz lövése után. A szögletet Samarasz fejére ívelték, ő nem tudott a labdához érni, a védők igen. A labda Tziolisz elé került, aki 20 méterről rászúrta, és Enyeama védte is a labdát. Ugyanakkor a Jabulani kiperdült a kezéről, egyenesen Toroszidisz elé, aki bekotorta a kapuba. Fordítottak a görögök!!

GÓÓÓL 71’
Toroszidisz, Görögország
Enyeamáról pattant ki a labda, bekotorta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik