Élet-Stílus

Argentin erődemonstráció Dél-Korea ellen

Argentína azonnal a kezébe vette az irányítást, de szervezett védelemmel találta magát szembe, így komoly helyzetet azonban sokáig nem tudott kialakítani, Di María és Higuaín lövése pedig elkerülte a kaput. A 25. percben aztán éppen akkor szerzett vezetést Maradona csapata, amikor az ellenfél kezdett kijönni a szorításból. Pak Dzsu Jung volt rosszkor rossz helyen: Messi beívelése után a dél-koreairól került hálóba a labda.

Az argentinok a gól után ismét jelentős fölénybe kerültek, és a 33. percben Higuaín meg is duplázta az előnyt. A gólt ismét egy pontrúgás „vezette fel”: Messi hagyta, hogy a sérült Verónt helyettesítő Maxi Rodríguez ívelje be a labdát, amelyet csereként beállt Burdisso középen megcsúsztatott, Higuaín pedig 8 méterről a kapu bal oldalába fejelt.

Később Di María és Messi is beállhatott volna a gólszerzők sorába (előbbi lövését a kapus védte bravúrral, míg utóbbi néhány centit tévedett), ehelyett a dél-koreai név került Soccer City Stadion eredményjelzőre, Li Csung Jongé, aki Demichelis hibáját követően higgadtan emelte át a kifutó kapust az első félidő slusszpoénjaként, a 46. percben.
GALÉRIA

GALÉRIA

A második játékrészt is lendületesen kezdték az argentinok, Dzsung Szung Rjong kapusnak Higuaín és Tévez lövésénél is nagyot kell védenie. A folyatásban némileg kigyengítettebbé vált a mérkőzés, miután az argentinok átadták a területet, és ha Jom Ki Hun ziccerénél pontosabban céloz, Dél-Korea akár egyenlíthetett is volna.

A találkozó végére valamelyest elfáradtak a sokat robotoló ázsiaiak, az argentinok könnyedén kerültek helyzetbe, és Higuaín révén fölényessé tették a sikerüket. A 76. percben Messi lövése nyomán a kapufa adta a gólpasszt a Real Madrid csatárának, aki a dél-afrikai világbajnokság első triplázója lett, miután a 81. percben Messi és a csereként beállt Agüero asszisztálása mellett fejjel is bevette Dzsung Szung Rjong kapuját.

Argentína újabb győzelmével nagy lépést tett a továbbjutás felé, ugyanakkor a korábban Görögországot legyőző Dél-Korea is reménykedhet még a legjobb 16 közé jutásban.

B csoport, 2. forduló:
Argentína – Dél-Korea 4-1 (2-1) – percről percre
Johannesburg, Seoccer City Stadion, 82 ezer néző, v.: De Bleeckere (belga)
Gól: Park Dzsu Jung (16., öngól), Higuaín (33., 76., 80.), ill. Li Csung Jong (45+1.)
Sárga lap: Gutíerrez (54.), Mascherano (55.), Heinze (74.), ill. Jeom Ki Hun (10.), Li Csung Jong (34.)
Argentína: Romero – Demichelis, Samuel (Burdisso, 23.), Heinze – Gutierrez, Mascherano, Rodriguez, Di Maria – Messi, Tévez (Agüero, 75.), Higuaín (Bolatti, 82.)
Dél-Korea: Dzsung Szung Rjong – Oh Beom Szeok, Li Jung Pjo, Cso Jong Hjung, Li Dzsung Szu – Kim Dzsung Vu, Ki Szung Jong (Kim Nam Il, 46.), Park Dzsi Szung, Li Csung Jong, Park Dzsu Jung (Li Dong Guk, 81.) – Jeom Ki Hun

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik