Élet-Stílus

A vébé keddi góljai

Lemaradtál a keddi meccsekről? Fusd át világbajnoki összefoglalónkat.

F csoport:

Paraguay és Olaszország vasárnapi 1-1-es döntetlenje után a szlovákok úgy léphettek pályára első világbajnoki mérkőzésükön, hogy egy esetleges győzelemmel rögtön a kvartett élére állnak. Ennek megfelelően északi szomszédunk irányította a mérkőzést, gólt azonban csak a második játékrészben sikerült szereznie: Vittek bólintott a hálóba, megszerezve az ország történelmi első vébé találatát. Úgy tűnt Szlovákia magabiztosan behúzza 1-0-val a meccset, azonban hiba volt ráülni az eredményre, Új-Zéland ugyanis bebizonyította, hogy egy meccs addig tart, amíg a játékvezető hármat nem fúj a sípjába, így Reid a 93. percben egalizálni tudott.

Eredmény:
Új-Zéland – Szlovákia 1-1 (Reid 93. ill. Vittek 50.)

G csoport:

Bemutatkozott a halálcsoport is, rögvest egy Elefántcsontpart – Portugália rangadóval. Ólt ugyan nem láthattunk, azonban ez volt a vébé első meccse, amelyen látszott, itt nem babra megy a játék. Pályára lépett a kéztörést szenvedő Didier Drogba is.

Eredmény:
Elefántcsontpart – Portugália 0-0

Este a favorit brazilok a sötét ló Koreai NDK-val csaptak össze. Sokan szambára számítottak, ehhez képest egy végtelenül szimpatikus, az edzői utasításokat maximálisan betartó ázsiai együtteshez volt szerencsénk, amely kapott gól nélkül kihúzta az első félidőben – Brazília ellen ezt sok csapat sikerként könyvelhetné el. A második felvonásban aztán villantak Dunga játékosai: előbb Maicon bombázott a hálóba lehetetlen szögből, majd Elano passzolta a kapuba Robinho álompasszát. Korea is megmutatta, nem hiába kvalifikálta magát a seregszemlére, Yun Nam gólját pazar összjáték előzte meg.

A mérkőzésen Kassai Viktor fújta a sípot, a magyar sípmester kifogástalanul vezette le a találkozót.

Eredmény:
Brazília – Koreai NDK 2-1 (Maicon 55., Elano 72. ill. Yun Nam 89.)

í/center>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik