Élet-Stílus

Vb-morzsák: sör, nők és fogadások

A holland szépségek tiltott reklámtevékenységet folytattak - mindenki örömére. Tiszteletjegyek jutottak a feketepiacra. A svájciak vuvuzelákkal "nehezített" edzést tartottak. A világbajnokság miatt eddig 450 ezer turista utazott Dél-Afrikába. Rövid vb-hírek.

Holland nők őrizetben
Tiltott reklámtevékenység miatt két holland nőt őrizetbe vett a dél-afrikai rendőrség. A hölgyek a dánok elleni csoportmérkőzésen az egyik sörgyár pólójában szurkoltak 34 társukkal együtt. A 36 renitens a Bavaria sörgyár pólójában keltett feltűnést a meccsen, ám a stadionon belül kizárólag a rivális Budweiser reklámozhat. A Bavaria már a 2006-os németországi vb-n is “hekkelt”, amikor bőrnadrágokat adott férfiaknak. A beléptetéskor azonban levetették velük a ruhadarabot, így sokan alsónadrágban ültek fel a lelátóra.

Tiszteletjegyek a feketepiacon

Az egyik dél-afrikai tartományi hivatal vizsgálatot indított annak kiderítésére, miként kerülhettek a feketepiacra olyan tiszteletjegyek, melyeket helybéli szegény farmereknek biztosítottak. A hétfői Japán-Kamerun világbajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt a bloemfonteini stadion előtt lehetett illegálisan megvásárolni ezeket a belépőket.

A pingvinek sem bírják a telet

A dél-afrikai a nemzeti parkok szóvivője szomorúan számolt be arról, hogy az elmúlt 24 órában közel félezer pingvin pusztult el hideg és a csapadékos időjárás miatt a délen fekvő Kelet-Capében. Dél-Afrikában most tél van, és a hőmérséklet az ország egyes részein az elmúlt napokban fagypont alá csökkent. A szóvivő, Megan Taplin megjegyezte: a pingvinek kéthónapos korukig különösen érzékenyek az időjárás ilyen szélsőséges változásaira.

Eddig több mint 450 ezer futballturista

Malusi Gigaba belügyminiszter-helyettes kedden azt mondta: június 1. és 13. között pontosan 456.423 látogatót regisztráltak, aki a vb-t jelölte meg céljaként.

“Biztosak vagyunk benne, hogy ez a szám a torna előrehaladtával még emelkedni fog” – fogalmazott a politikus.
A vb rajtja előtt félmillióra becsülték a futballturisták várható számát.

Vuvuzelás edzést tartottak a svájciak
Vuvuzelákkal “nehezített” edzést tartott együttesének kedden Ottmar Hitzfeld, a svájci válogatott szövetségi kapitánya. A német szakember beiktatott a felkészülésbe egy extra tréninget, amelyre helybéli szurkolókat hívott meg – tudván, hogy azok magukkal hozzák hangos trombitáikat is.
“Így gyakorolhattuk a pályán való kommunikációt olyan körülmények között is, amikor mindent elnyom a nézőtéri monoton zúgás” – nyilatkozta Hitzfeld.

Negyvenezer dollárt bukott saját csapata ellen

Ennyit bukott egy új-zélandi szerencsejátékos azzal, hogy csapata a 93. percben egyenlített Szlovákia ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság keddi játéknapján. A fogadóiroda munkatársa elmondta, hogy 1-0-ás szlovák vezetésnél, a 87. percben – közvetlenül a fogadás zárása előtt – az interneten 40 ezer dollárt tettek fel arra, hogy marad az eredmény. Nem jött be a számítás, mert Winston Reid a ráadásban egyenlített.

Amennyiben maradt volna az 1-0-ás eredmény, akkor a fogadó 800 új-zélandi dollárt nyer. Ha pedig a 87. percben a 40 ezer dollárral arra fogad, hogy 1-1 lesz, akkor 400 ezer dollár lett volna a nyeresége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik