Élet-Stílus

Mire mennének a németek az angolokkal?

Miroslav Klose, a német labdarúgó-válogatott támadója azt állítja, hogy a büntetőpárbajban jobbak lennének...

A németek és az angolok a nyolcaddöntőben könnyen összekerülhetnek egymással, és ha így lesz a Nationalelf tizenegyesekkel búcsúztatja az ősi riválist – nyilatkozta Miroslav Klose, a németek támadója az egyik legolvasottabb brit bulvárlapnak, a The Sunnak.

„Ha Angliával játszunk, s büntetőkre marad a döntés, akkor mi jutunk tovább” – mondta a Bayern támadója, aki a góllal vette ki a részét Ausztrália 4-0-ás legyőzéséből.

1990, vb-elődöntő

Németország legjobbjai az 1990-es világbajnokság, valamint az 1996-os Eb elődöntőjében is szétlövésbe bonyolódtak az ősi riválissal, és noha mindkétszer jól jöttek ki a dologból – tehát nem légből kapott Klose jóslata -, a németeknek maradt még elszámolnivalójuk Angliával szemben.

„A 2002-es vb selejtezőjében hazai pályán kaptunk 5-1-re Angliától, és ugye ott van még az 1966-os döntő is, amelyre ennyi év távlatából is fájó visszagondolni” – tette hozzá a Klose, aki szerint amúgy semmit sem jelent, hogy az angol válogatott a vártnál gyengébben, az Egyesült Államok elleni döntetlennek kezdte a dél-afrikai tornát.

„Abból a meccsből nem lehet kiindulni, sokszor előfordult már, hogy a gyengén startoló csapat lett végül a világbajnok. Angliának erős válogatottja van” – állítja Klose.

1996, Eb-elődöntő

Arra kérdésre, hogy tart az angoloktól, így felelt: „Abszulút nem, ha velük kell játszanunk, hát velük, készen állunk a csatára. Miért is félnénk tőlük? Ausztrália ellen mindenki láthatta, milyen eltökéltek vagyunk. Messzire szeretnénk jutni ezen a vb-n.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik