Élet-Stílus

Már az edzők is szidják a Jabulanit

A kapusok utálják, a játékosok közül sem mindenki szerint jó a vb-labda - a Jabulani - de most már egy edző is kritizálja.

Sven-Göran Eriksson, az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csatlakozott azokhoz, akiknek nem tetszik a világbajnokság hivatalos labdája, a Jabulani, és úgy véli, mindenképpen át kellene gondolni, hogy mit lehet vele kezdeni – de csak a dél-afrikai torna után.

“Mindenki láthatja a mérkőzéseken vagy az edzéseken, hogy a labda bizonytalanul száll, a kapusok pedig elégedetlenek. Természetesen most már túl késő bármit is tenni ez ügyben a vb-n, de a legjobb kapusok véleményét gyakrabban kellene figyelembe venni” – nyilatkozott a svéd tréner csapata keddi, portugálok elleni (0-0) mérkőzése után. – Az edzőknek, a játékosoknak és a labdát gyártó adidasnak egyeztetnie kellene.” Korábban David James, az angolok hálóőre szörnyűnek, Iker Casillas, a spanyolok portása pocséknak, Gianluigi Buffon, a címvédő olaszok 1-ese pedig kiszámíthatatlannak nevezte a játékszert. Utóbbi még hozzátette: szégyen, hogy ilyen labdával kell játszani egy ilyen fontos viadalon.
Az érintett sportszergyártó azzal védekezett, hogy a nemzetközi szövetség szigorú előírásaihoz nemcsak hogy tartották magukat, de még túl is teljesítették azokat a tervezésnél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik