Élet-Stílus

Hondurasi rekord

A közép-amerikai ország válogatottja kedden átírta a történelemkönyveket azzal, hogy három testvért vonultat fel a 23 fős keretében.

A hondurasi nemzeti csapat kedden cserére kényszerült: a megsérülő Julio Cesar de Leon helyett Jerry Palacios csatlakozott a közép-amerikaiak keretéhez. A középpályás nem érzi majd egyedül magát a dél-afrikai szálláshelyen, öccsei, Wilsonés Johnny már hetek óta a keret tagjai. A vb-k történetében három testvér még nem szerepelt egy csapatban.

A kínai Hangzsu Greentown támadó középpályása a kevésbé ismert a trióból. A kisebb húzódása ellenére a hondurasiak nyitó találkozóján is szereplő Wilson a legismertebb, a védekező középpályás a Tottenham Hotspur együttesében a teljes szezont végigjátszotta, sőt, az év játékosának jelölték a londoni klubban. A fivérek közül a legfiatalabb, Johnny még otthon játszik, az Olimpia futballistája.

A Palacios család öt fiúszüllöttje egytől egyig a labdarúgásnak szentelte életét. A legidősebb, Milton is futballista, míg a legkisebb fiút, az akkor 16 éves Edwint 2007-ben emberrablók ragadták el – a kifizetett váltságdíj ellenére csak 2009-ben találták meg a holttestét. 2009 május 28-án temették el.

A világbajnokságok alatt a résztvevők addig cserélhetnek, amíg el nem kezdik a tornát. Honduras szerda koradélután Chile legjobbjai ellen kezd a H csoportban.

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik