Élet-Stílus

Ahol a vébét nézhetjük

Kocsma, romkocsma, sörsátor, kerthelyiség – szinte mindenütt lehet követni a mérkőzéseket, ha elvágyódunk az otthoni kanapétól és a sör-chipsz kombótól. Körkép a budapesti és vidéki szurkolói helyszínekről.

BUDAPEST

Az Allee bevásárlóközpont a focidrukkereket Fociterasszal és óriáskivetítővel invitálja. A futballért nem rajongó hölgyek a pláza Garantáltan Focimentes Övezetében kozmetikumokat tesztelhetnek és koktélokat iszogathatnak a meccsek alatt.

Az Europark (XIX. kerület, Üllői út 201.) a vb alatt csapatmez-kiállítással, totó-kvízzel, asztali csocsóparkkal, góltotóval, valamint szurkolói arcfestéssel vár. A mérkőzéseket kivetítőn nézhetjük, szakértői kommentekkel.
A Millenáris parkban a szervezők sörsátrat állítottak fel, így a szabadtéri mellett fedett meccsnézésre is van lehetőség.
További infók:
-Kivetítők: 6db 128 cm-es HD plazma TV
-Sörárak: 450-550 Ft-ig/ 0.5 liter csapolt, dobozos
-Nyitva tartás: 11:00-23:00 óráig
-Befogadóképesség: 200 fő
-Melegkonyha /grill ételek /

Nemcsak az újságírókat várja a MÚOSZ székházának (VI., kerület, Vörösmarty u. 47/a) kávézója. A Haférban nagyképernyős tévén követhetjük a vb meccseit.

javasoljon ön is!

Ha Ön is tud „focinéző” helyeket, írja meg nekünk!

A Csepel Plazában a meccseket egy 4×3 méteres kivetítőn, egy 60 fős lelátóról lehet nézni. Az autentikus focimeccshangulatról szotyit, virslit, perecet és csapolt sört árusító standok gondoskodnak.

Zuglóban az Ypsilon Cafe-t is választhatjuk a szurkoláshoz. Az étterem-kávéház-szórakozóhely 5 plazmatévével és 2 db kivetítővel (akár kerthelyiségben is lehet nézni) várja a focidrukkereket.
További infó:
-Konyha: 23:30-ig
-Sör: pohár, korsó (csapolt, üveges)
-Nyitva tartás: H-Cs: 9:00 – 24:00, P: 9:00 – 04.00, Szo: 11:30 – 04.00, V: 11:30 – 24:00

Még mindig Budapest, de immár a XII. kerület, ahol a MOM Park I. emeletén lévő Paulaner Sörházat javasoljuk. Ahol terasz ugyan van, de a közvetítések csak az étterem fedett részén mennek 3 db kivetítőn.
További infó:
-Nyitva tartás: hétfő-kedd-szerda 11:30-00:00, csütörtök-szombat 11:30-01:00, vasárnap 11:30-23:00
-Konyha: meleg
-Sörárak: pohár 490 Ft-tól, korsó 590 Ft-tól
-Férőhelyek száma: 500
A vb alatt játék is van, amelyen 3 literes korsót és világító, focilabdás korsókat lehet nyerni.

A Szabadság téren a Belvárosi Foci Mozi nevű gigakertmozi is kiváló meccsnéző helyszín az óriáskivetítőjével. Az extrákról sörpad, biciklitároló, szeletkív kukák, mobilvécék gondoskodnak. A meccsek szüneteiben pedig animációs és focis témájú filmeket vetítenek.

Ha esetleg megtelt a Szabadság tér, mehetünk a Városligeti Sörsátorba – amely óriáskivetítővel és 19 órakor kezdődő programokkal invitál -, az óbudai Kobuci Kertbe vagy a Csobánka téren felállított kivetítő elé is kuporodhatunk.

A XI. kerületben az Arany Ászok Futballaréna (Fehérvári út 126-128.) kerthelyiségében egy kb. 120 férőhelyes sátort állítottak fel, amelyben kivetítőn követhetjük minden nap a mérkőzéseket.

A Petőfi híd lábánál, a Zöld Pardonban óriáskivetítőn nézhetjük a világbajnokság meccseit. A szórakozóhely 09:00-től egészen 06.00-ig nyitva van. A Dürer-kertben a meccsnézést akár egy fergeteges koncerttel is zárhatjuk.

A XI. ker. Tranzit Cafe (a volt Kosztolányi Dezső téri buszpályaudvar) óriáskivetítős, függőágyas meccsnézést kínál. Fröccs és répatorta egyaránt megtalálható a kávézó kínálatában.

A margitszigeti Holdudvart és a mögötte található Sark Kertet is választhatjuk. Az utóbbiban akár a csúszdáról is nézhetjük a mérkőzéseket. A szabadtéri szurkoláshoz akár a Mumusba, az Ellátó Kertbe vagy a Fecskébe is mehetünk.

Ha tartunk egy esetleges záportól, válasszuk a Corvintetőt, ahol a város tetejéről élvezhetjük a meccseket. A Nagymező utcában üzemelő Instantban vagy a Kazinczy utcai Szimplakertben akár külföldi focidrukkerekkel is együtt szurkolhatunk.

A plazmatévékkel és kivetítővel felszerelt nagyobb sportbárok (Legends Sports Bar, Champs Sports Bar, Champs Buda, stb.) is tárt karokkal fogadják a focirajongókat.

VIDÉKEN

A keszthelyi Balaton-parton német és osztrák mintára egy szurkolói teret alakítottak ki. A mintegy 20 négyzetméteres LED fal révén igazi stadioni hangulatot teremtettek a focirajongóknak.

Pécs a Műjégpályán várja a focidrukkereket. Az ételről és italról a büfé gondoskodik. A belépés ingyenes.

Szegeden a Széchenyi téren szurkolhatjuk végig a mérkőzéseket. A helyszínen akár Tippmixre is van lehetőség.

Szombathelyen, a Szent István Park közepén található a Május 1 Söröző & Étterem vb-sátrában kivetítőn követhetjük a mérkőzéseket.

(A “Mi tudjuk, hol nézd a focivébét!” facebookos csoport bejegyzései, illetve a Footer.hu cikke alapján készült.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik