Élet-Stílus

Virtuális épületfestés a Várban

Június 19-én, a Paint-up épületfestés döntőjében új színeket és mintákat kap a Nemzeti Galéria.

A résztvevők május 21-ig pályázhattak önálló alkotással, a pályaművek közül június 19-én most a legjobb 12-öt mutatják be. A Paint-up pályázata főleg azoknak a művészeknek adott lehetőséget, akik a különleges művészetek, az animáció és a mozgóképkészítés iránt érdeklődnek. A beérkezett művek közül a zsűri kiválasztotta a 12 legjobb munkát, ezeket június 19-én este, a Várban mutatják majd be a közönségnek is.

A fényfestés döntője este 10-kor kezdődik. A pályázók lehetőséget kapnak arra, hogy a Nemzeti Galéria falán bemutassák pályamunkájukat, az alkotásokat, melyek színekből és fényből állnak, három perces zenei aláfestés kíséri. Miután a versenyzők bemutatták a műveiket, a filmrendezőből, művészettörténészből és egyetemi tanárból álló zsűri eldönti, melyik pályázat a legjobb: eközben Molnár „Caramel” Ferenc lép majd fel.

A virtuális fényfestés nem mellesleg külföldön már igen népszerű, látványos művészeti ág. Magyarországon eddig kevéssé ismerték, valószínűleg közrejátszik, hogy a kellékek igen drágán. A Paint-up a világ első olyan épületfestő pályázata, aminek célja a műfaj népszerűsítése.

Ajánlott linkek:

Paint-up!

Lightmare – fényfestés Budapesten:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik