Élet-Stílus

Vb-s álhírekkel próbálkoznak a vírusok

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatos botrányhírekkel próbálkoznak a számítógépes bűnözők, akik hatalmas tömegekben indítottak félrevezető, többnyire veszélyes mellékletet tartalmazó kéretlen leveleket.

A VirusBuster magyar szoftvercég szakemberei szerint az utóbbi napok kéretlen és rosszindulatú elektronikus üzeneteiben a számítógépes bűnözők a vb iránti érdeklődést igyekeznek meglovagolni.

Az egyik ilyen nagy tömegben terjedő vírusos levélben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA) érkező állítólagos hírt használnak arra, hogy a címzetthez valamilyen kártékony mellékletet juttassanak el. A “FIFA World Cup 2010 scandal news, read attached document.” (FIFA Vb-2010 botrányhír, olvassa el a mellékelt dokumentumot) kezdetű levél olvasói keservesen csalódhatnak, ha a színes bulvárhírt remélve a csatolmány megnyitására kattintanak.
A szakemberek azt javasolják, hogy az ilyen leveleket mindenki olvasatlanul dobja a szemétbe. A vb-vel pedig nemcsak üzenetekben élnek vissza a bűnözők, hanem rengeteg rosszindulatú honlapot is létrehoztak, amelyek a nevezetes sporteseményre kíváncsi netezőket kívánják csapdába csalni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik