Élet-Stílus

Brazília megkönnyebbült

Brazília nyert, de nem harc nélkül a G-csoport első fordulójában. Az észak-koreai csapat megmutatta, hogy nem éppen a nyugati elitligákban edződött játékosokkal is fel lehet készülni egy nagy bajnokságra. Szervezetten, jó erőnléttel és helyenként ügyesen fociztak. Brazília sajnos csillogás nélkül, de eredményesen letudta a fekete ló elleni meccsét.

Az ötszörös vb-győztes Brazília az első félidőben még nem tudta feltörni a szervezett ázsiai védelmet, ám a fordulást követően Maicon (55. perc), valamint Elano (72.) góljával eldöntötte az összecsapást. Az észak-koreaiak a 89. percben Dzi Jun Nam találatával szépítettek, de ez már nem befolyásolta a három pont sorsát.
A világranglista-vezető brazilok a várakozásoknak megfelelően nagy fölényben futballoztak, ugyanakkor a rangsorban 105. észak-koreai csapat szervezett védelme komolyabb megerőltetés nélkül állta a rohamokat, így a félidőben meglepetésre 0-0 volt az eredmény.
Kaká még nem az igazi. (mti)

Kaká még nem az igazi. (mti)

A fordulást követően tovább nőtt a brazilok mezőnyfölénye, amely az 55. percben Maicon csodálatos megmozdulásával érett góllá. Ettől megkönnyebbültek a dél-amerikaiak, majd Elano révén megduplázták előnyüket. Egy perccel a vége előtt szépíteni tudott az észak-koreai csapat, ám az egyenlítésre már nem maradt idő.

Magyar siker

A johannesburgi találkozót Kassai
Viktor vezette, segítői Erős Gábor és Vámos Tibor voltak. Magyar bíró
utoljára 4375 nappal ezelőtt ténykedett világbajnokságon, 1998. június
23-án Vágner László a Kamerun-Chile csoportmérkőzést vezette.

Eredmény: G csoport, 1. forduló
Brazília-Koreai NDK 2-1 (0-0)

Johannesburg, Ellis Park Stadion, 54.331 néző, v.: Kassai Viktor
gólszerzők: Maicon (55.), Elano (72.), illetve Dzi Jun Nam (89.)
sárga lap: Ramires (88.)

Brazília: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Juan, Bastos – Felipe Melo (Ramires, 84.), Gilberto Silva, Elano (Dani Alves, 74.) – Kaká (Nilmar, 78.), Robinho, Luis Fabiano

Koreai NDK:Ri Mjong Guk – Ri Kvang Cson, Csa Dzong Hjok, Pak Csol Dzin, Ri Dzun Il – Dzi Jun Nam, Mun In Guk (Kim Kum Il, 80.), An Jong Hak, Pak Nam Csol – Hong Jong Dzo, Dzong Te Sze

Az állás:
1. Brazília 1 1 – – 2-1 3 pont
2. Elefántcsontpart 1 – 1 – 0-0 1 és
Portugália 1 – 1 – 0-0 1
4. Koreai NDK 1 – – 1 1-2 0

A csoport további programja:
2. forduló:
június 20.: Brazília-Elefántcsontpart, Johannesburg 20:30 ó
június 21.: Portugália-Koreai NDK, Fokváros 13:30 ó
3. forduló:
június 25.: Portugália-Brazília, Durban 16 ó
június 25.: Koreai NDK-Elefántcsontpart, Nelspruit 16 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik