Élet-Stílus

Történelmi japán győzelem

Az első félidő Algéria és Szlovénia vasárnapi „semmittevését” idézte, mind a két csapat sok hibával, pontatlanul futballozott. A japánok megszállták a saját tizenhatosuk előterét, ezzel alaposan kifogtak az előzetesen valamivel esélyesebbnek afrikai csapaton, amely egyetlen valamirevaló támadásra volt csak képes az első félidőben.

Jóllehet, arra is 38 percet kellett várni, hogy a totojázást megunó Eyong lába elsüljön, ugyanakkor Kavasima gond nélkül hárította a középre tartó lapos lövést.

GALÉRIA

GALÉRIA

Alig egy perccel később, a következő támadás végén megszerezte a vezetést – mint ahogy aztán később kiderült, a győztes gólt – Japán: Macui adott középre a jobb oldalról, Hondának arra is volt ideje, hogy megszelídítse a labdát, majd néhány méterről a hálóba bombázta. A kontrákra játszó ázsiai csapat második kapuralövését váltotta gólra.

A szünet után jobban csipkedte magát Kamerun, idővel átvette a játék irányítását, de nagyon nehezen birkózta át magát a tizenhatos előterében nyüzsgő japánokon. Amikor ez Eto’nak végre sikerült, és jól adott középre, Choupo-Moting, az egyik legaktívabb kameruni néhány centivel a jobb felső sarok mellé lőtt. A hajrában mind a két csapat előtt akadt egy-egy gólszerzési lehetőség. Az egyik oldalon Okaziaki vágta a jobb kapufára a labdát, átellenben pedig Mbia forgácsolta szét 30 méterről a felsőlécet.

Kamerun az első félidőben kiábrándító teljesítményt nyújtott, és bár a folytatásban jobban igyekezett, a szünet utáni produkciójával sem kápráztatta el a világot, és a januári Afrika-kupa óta képtelen nyerni. A távol-keleti „iparosok” sem villogtak, de kevés helyzetükből egyet azért gólra váltottak, ezzel Japán válogatottja megszerezte első győzelmét külföldi világbajnokságon. A mostanit megelőző két vb-sikerét otthon aratta.

E csoport, 1. forduló:
Japán-Kamerun 1-0 (1-0) – percről percre
Bloemfontein, Mangaung Stadion, 40 ezer néző, v.: Olegario Benquerenca (portugál)
Gól: Honda (39.)
Sárga lap: Abe (91.), illetve Nkoulou (72.)
Japán: Kavasima – Komano, Nakazava, Tulio, Nagatomo – Abe – Endo, Haszebe (Inamoto, 88.), Honda, Macui (Okazaki, 69.) – Okubo (Jano, 82.)
Kamerun: Souleymanou – Assou-Ekotto, Bassong, Nkoulou, Mbia – Matip (Emana, 63.), Makoun (Geremi, 75.), Enoh – Eto’o , Webo, Choupo-Moting (Idrissou, 75.)

A csoport állása:
1. Hollandia 3 pont (2-0)
2. Japán 3 (1-0)
3. Kamerun 0 (0-1)
4. Dánia 0 (0-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik