Élet-Stílus

Németországban munka közben tilos a meccsnézés

Nincsenek könnyű helyzetben azok a németek, akik focilázban szenvednek. A német munkaadók szövetsége ugyanis leszögezte: nincs meccsnézés munka közben.

A munkáltatók jó része üdvözölte a nyilatkozatot, ami szerintük világossá teszi munkavállalóik számára, hogy a világbajnokságtól függetlenül első a munka és csak utána jöhet a szórakozás. A németeknél erre a hivatalos lépésre szükség is volt, hiszen tetőpontjára hágott a fociláz: a többség abban reménykedik, hogy a „Nationalelf” idén megszerezheti a németek negyedik világbajnoki aranyérmét.

Az alkalmazottak abban bíztak, hogy a főnökök tekintettel a reményekre engedékenyebbek lesznek és szemet hunynak, ha a munkatársak fél szemmel a tévét nézik, vagy a rádiót hallgatják. Sőt azt se bánják, ha a munkatárs 20,30 netalán 90 percre kiugrik. A nyilatkozat ezeknek a reményeknek vetett véget: focivébé ide vagy oda, a munkában kötelező a pontos megjelenés és a munkaidő intenzív ledolgozása. Ennek ellenére az alkalmazottak bíznak a vezetőség jóindulatában. Nem véletlenül: a BMW és a Siemens elmondta, nem zárkóznak el attól, ha valaki korábbi kezdéssel, vagy épp túlórával készül arra, hogy megnézhesse a meccset, de csak akkor, ha ennek a munka eredményessége nem látja kárát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik