Élet-Stílus

Maradona cserékre kényszerül

Az argentinok szövetségi kapitánya több helyen is felforgatja a Nigéria elleni egygólos győzelemmel bemutatkozó csapatát. Verón pihenőt kap, de elképzelhető, hogy Gutierrez sem játszik a dél-koreaiak ellen.

Az argentinok védelmének jobb oldala olykor nem állt a helyzet magaslatán az afrikaiak elleni találkozón. Jonas Gutierrez, a Newcastle United baloldali középpályása nem mozgott otthonosan a számára idegen poszton, s bár a támadásokat segítette, védekező munkája nem volt megfelelő – jellemző, hogy a cserék következtében a mérkőzés vége felé, immár „született” szerepkörében feljavult a teljesítménye.

Az argentin sportnapilap, az Ole úgy értesült, valószínűleg a Roma védője, Nicolas Burdisso lép majd a helyébe, igaz, ezzel a támadások segítése megnehezül majd. A taktikai cserén túl Maradonát a kényszer is módosításra ösztökéli: Juan Sebastian Verón kisebb combizom-húzódása miatt kisebb kihagyásra kényszerül.

Az egynapos pihenő után játékra jelentkező 35 éves irányító középpályást szereplését valószínűleg nem kockáztatja meg a dél-amerikai legenda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik