Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: Torres nem játszhat

Fernando Torres valószínűleg kihagyja a spanyolok első mérkőzését. Vincent Enyeama amondó, Isten köszönhetően parádézott Argentína ellen, amelynek egyébként Ecuador elnöke is szorít. Andrea Cossu nem játszik a vb-n. Hírek Dél-Afrikából.

Torres nem játszhat

Iniesta játszhat, Torresnek viszont ki kell hagynia a spanyol válogatott első mérkőzését.
“Iniesta játszhat, de Torres még nem léphet pályára, bár ez még nincs lejátszva” – nyilatkozta Vicente del Bosque spanyol kapitány.
A tréner hozzátette: ha a csatárra nem számíthat, akkor a svájciak elleni csoportmérkőzésen öt középpályással, elől pedig egyedül David Villával kezd majd.


Magabiztos németek

Olivier Bierhoff csapatmenedzser szerint a német válogatott hallatlanul biztos önmagában. „Az igazság pillanata most érkezett el. Nagyon komoly játékerőt képviselünk, s ezt kell most bebizonyítani” – nyilatkozta a játékosként Eb-győztes Bierhoff, akinek a „fiai” vasárnap este Ausztrália ellen kezdenek a világbajnokságon.

Elégedett az elnök

Sunil Gulati, az Egyesült Államok labdarúgó-szövetségének vezetője elégedett csapata világbajnoki rajtjával. „Jól kezdtünk, hiszen a csoport favoritjával játszottunk döntetlent. Márpedig ha Anglia ellen már a negyedik percben hátrányba kerülsz, hanem felállsz és végül pontot szerzel ellene, maximálisan elégedettnek kell lenned” – így a sportvezető.

Enyeama: soha nem védtem ilyen jól

A nigériaiak kapusa, Vincent Enyeama (képünk) azt állítja, hogy élete legjobb formájában védett az Argentína elleni mérkőzésen – ami azt illeti, bravúrjai nélkül az afrikai csapat aligha úszta meg volna 1-0-ás vereséggel. „Isten köszönhetem, hogy jól ment a védés, ő segítségével a nagy nyomás alatt is nyugodt maradtam” – magyarázta Enyeama.

Cossu hazatért

Hazautazott az olasz Andrea Cossu, akit Marcello Lippi szövetségi kapitány biztonsági tartaléknak vitt magával a világbajnokságra. A dél-afrikai torna után posztjától megváló vb-győztes szakvezető azért küldte haza Cossut, mert bízik Mauro Camoranesi és Andrea Pirlo felépülésében, utóbbit a harmadik mérkőzésen tervezi először bevetni.

Boldog Ecuador elnöke

Rafael Correa Delgado, Ecuador elnöke gratulált a Nigériát 1-0-ra legyőző argentin válogatottnak. „Ez csodálatos hír. Nagyon-nagyon szeretjük afrikai testvéreinket, ám szívünk a latin-amerikai együttesekért dobog. Köszöntelek Argentína, mert az egyik legjobb afrikai csapatot sikerült legyőznöd” – írta gratuláló levelében ecuadori államfő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik