Élet-Stílus

Szlovén diadal kapusbakival

A szlovén válogatott 1-0-ra győzött a hajrában tíz emberrel játszó algériai csapat ellen a dél-afrikai világbajnokság C csoportjának 1. fordulójában. A rendkívül eseménytelen találkozó egyetlen gólját Robert Koren szerezte a 79. percben, távoli lövésénél az afrikaiak kapusa hatalmasat hibázott.

Az első félidőben a csapatok a torna eddigi legunalmasabb 45 percét produkálták, mindössze két lövés tartott kapura, Birsa, illetve Belhadj volt az, aki eltért a „közhangulattól”. Szünet után sem változott a játék, majd a csereként beállt Ghezzal előbb kétszer is feltűnt a szlovén kapu előtt, a harmadikban viszont nem volt köszönet: a csatár kézzel utánakapott egy beívelt labdának, s mivel volt már egy sárga figyelmeztetése, a kiállítás sorsára jutott.

A szlovénok emberelőnyben sem akartak támadni, ám Chaouchi kapus besegített nekik, mivel Koren 18 méteres okosan csavart, de messze nem életveszélyes lövését – az angol Green szombati bakijához hasonlóan – bevédte.

A szlovénok ezzel vezetik a négyest, amelynek tagja még Anglia és az Egyesült Államok. A csapatok a vb-k történetében először olyan talajon játszottak, amelyet részben műfű borít.

Szlovén öröm - a csúnya győzelem is győzelem (MTI/EPA)

GALÉRIA

Déli szomszédjaink történetük első vb-diadalát aratták, 2002-ben, első szereplésük alkalmával ugyanis mindhárom csoportmérkőzésüket elveszítették.

c csoport, 1. forduló

Szlovénia-Algéria 1-0 (0-0)
Polokwane, Peter Mokaba stadion, 25 ezer néző. Vezette: Batres (guatemalai)
Gól: Koren (79.)
Kiállítva: Ghezzal (73.)
Szlovénia: S. Handanovic – Brecko, Suler, Cesar, Jokic – Birsa (Pecnik, 84.), Koren, Radosavljevic (Komac, 87.), Kirm – Dedic (Ljubijankic, 53.), Novakovic
Algéria: Chaouchi – Bougherra, Halliche, Yahia, Belhadj – Matmour (Saifi, 81.), Yebda, Lacen, Ziani – Kadir (Guédioura, 82.), Djebbour (Ghezzal, 58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik