Élet-Stílus

Ghána az első afrikai győztes

Leckét kaptak a szerbek. Buta tizenegyesnek köszönhetően kaptak ki Ghána ellen a nyitómeccsükön. A ghánai csapat az első, amely afrikaiként győzött a saját kontinensükön rendezett tornán.

A szerb Milovan Rajevac vezette ghánai válogatott 1-0-ra győzött a szerb csapat ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.

Az előző világbajnokságon nyolcaddöntős afrikai alakulat győztes gólját az az Asamoah Gyan lőtte büntetőből, aki négy évvel korábban is együttese első találatát szerezte.
A szerbek Aleksandar Lukovic kiállítása miatt az utolsó negyedórában emberhátrányban játszottak.
A várakozásoknak megfelelően hatalmas iramban játszottak a csapatok, ám ez a helyzetekben nem mutatkozott meg az első félidőben. A folytatásban a biztonságos védekezését egyik fél sem akarta feladni, a gólhoz a ghánaiak álltak közelebb, Gyan kapufára fejelt labdája révén.

Kolarov és Panstil harcolnak a labdáért. (mti)

Kolarov és Panstil harcolnak a labdáért. (mti)

Az utolsó negyedórára Lukovic kiállítása miatt emberelőnybe kerültek a ghánaiak. Érdekes módon ettől a szerbek feljavultak, ám a csereként beálló Kuzmanovic gyermeteg hibája, valamint Gyan értékesített büntetője a ghánaiak végső sikerét hozta.

D. csoport 1. forduló

Ghána-Szerbia 1-0 (0-0)

Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 38.833 ezer néző, v.: Baldassi (argentin)
gólszerző: Gyan (84., 11-esből)
kiállítva: Lukovic (74.)
sárga lap: Vorsah (26.), Tagoe (89.), illetve Zigic (19.), Lukovic (54., 74.), Kuzmanovic (83.)

Ghána:Kingson – Pantsil, Mensah, Vorsah, Sarpei – Annan, Asamoah (Appiah, 73.), Ayew, K-P. Boateng (Addy, 91.) – Gyan (Owosu Abeyie, 93.), Tagoe

Szerbia:Stojkovic – Ivanovic, Vidic, Lukovic, Kolarov – Krasic, Stankovic, Milijas (Kuzmanovic, 62), Jovanovic (Subotic, 76.) – Zigic (Lazovic, 69.), Pantelic

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik