Élet-Stílus

Betiltják a vuvuzelát?

Lehet, hogy már nem sokáig kell hallgatnunk a vuvuzela ezrei által okozott idegesítő darázszümmögést a világbajnokság mérkőzései alatt, a szervezőbizottság ugyanis zajkeltő eszköz betiltásán gondolkodik.

A televíziónézők mellett a helyszínre látogató szurkolók és a játékosok is panaszkodnak a vuvuzela darázszümmögésre hasonlító, felettébb idegesítő hangja miatt. Danny Jordaan, a szervezőbizottság elnöke nem zárta ki, hogy a stadionon belül betiltják az körülbelül egy méter hosszú, fröccsöntött műanyagból készül zajkeltő eszköz használatát.

„Többször is elmondtuk már korábban, amennyiben a pályán lévőket zavarja majd a vuvuzela, intézkedni fogunk” – nyilatkozta a BBC-nek Danny Jordaan. Márpedig zavarja: Patrice Evra, a franciák csapatkapitánya a minap amiatt panaszkodott, hogy a vuvuzelák által okozott zajban képtelen volt kommunikálni csapattársaival a mérkőzés alatt.

A szervezőbizottság elnöke szerint az afrikai ember vérében van a tánc és az éneklés, és elárulta, bizony ő maga is nagy örömmel venné, ha a helyi nézők inkább dalolnának, ahelyett, hogy a vuvuzelát fújják. A magunk részéről annyit fűnénk hozzá: de jó lenne…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik