Élet-Stílus

Koreai lecke Görögországnak

Dél-Korea válogatottja könnyedén fektette két vállra az öregurasan futballozó görögöket a világbajnokság B csoportjának nyitómérkőzésén.

Toroszidisz helyzetével kezdődött a mérkőzés, a védő öt méterről durrantott kapu fölé – de ezzel a görögök el is lőtték az első félidőre bekészített összes puskaporukat. A 2004-ben Eb-győztes hellén együttes öregurasan, elképzelés nélkül futballozott, a tizenhatoshoz érve végképp elfogyott a tudománya, a kaput sem sikerült eltalálnia.

A dél-koreai válogatott taktikusabb és pontosabb futballja bőven elegendő volt a mezőny fölény kialakításához, és bár az ázsiai csapatnak sem volt sok helyzete, Li Dzsong Szu révén megszerette a vezetést (a nevezett labdarúgó két méterről, senkitől sem zavartatva lőtt a bal alsó sarokba egy szöglet után), és ha Pak Dzsu Jung nem kapkodja el a ziccerét, Dél-Korea már a szünetig eldönthette volna a pontok sorsát.

Jóllehet erre mindössze az 52. percig kellett várni: a Manchester Unitedben edződő Pak Dzsi Szung két védőt is lefutott, majd 8 méterről ügyesen elgurította a labdát Corvasz mellett.

GALÉRIA

GALÉRIA

A két bekapott gól és néhány újabb dél-koreai lehetőség felébresztette a görögöket, akik Gekasz és a cseréknek révén a hajrához közeledve több helyzetet is összehoztak, de szépíteniük sem sikerült, így a negyedik vb-meccsükön is gól nélkül maradtak.

Görögország a tizenhat évvel ezelőtti, amerikai vb-ről 0-10-es gólkülönbséggel búcsúzott, és ha nem kapja össze magát a folytatásra – amely során amúgy Koreánál erősebb ellenfelekkel találkozik – a dél-afrikai kaland is rút véget érhet. Arra kérdésre, hogy Dél-Korea mennyire erős, az argentinok és a nigériaiak elleni meccs adja meg a választ. A szombati győzelemből messzemenő következtetéseket hiba lenne levonni.

B csoport, 1. forduló:
Dél-Korea – Görögország 2-0 (1-0)
Port Elizabeth, Mandela Bay Stadion, 25 ezer néző, v.: Hester (új-zélandi)
Gól: Li Dzsung Szo (7.), Pak Dzsi Szung (52.)
Sárga lap: Toroszidisz (56.)
Dél-Korea: Dzsung Szung Rjong – Csa Du Ri, Li Jung Pjo, Cso Jong Hjung, Li Dzsung Szu – Kim Dzsung Vu, Ki Szung Jong (Kim Nam Il, 74.), Park Dzsi Szung, Li Csung Jong (Kim Dzse Szung, 91.)- Park Dzsu Jung (Li Szeung Rjul, 87.), Jeom Ki Hun
Görögország: Corvasz – Szeitaridisz, Papadopulosz, Vintra, Toroszidisz – Szamarasz (Szalpingidisz, 59.), Ciolisz, Kacuranisz, Karagunisz (Pacacoglu, a szünetben) – Hariszteasz (Kapetanosz, 61.), Gekasz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik