Élet-Stílus

Vettel: erős lesz a McLaren

Sebastian Vettel nem számít könnyű versenyre Kanadában, a német szerint a McLaren nagyon kemény ellenfél lesz Montrealban is.

Sebastian Vettelnek nincsenek kétségei afelől, hogy a McLaren Törökországhoz hasonlóan Kanadában is kőkemény ellenfél lesz, az F-csatornának köszönhetően különösen az egyenesekben virgonckodhat majd Lewis Hamilton és Jenson Button.

“Nagyon kellemes pálya, kedvelem” – nyilatkozta Vettel a Red Bull hivatalos honlapján. “Papíron ez nem a legkedvezőbb helyszín számunkra, más részről viszont idén már bebizonyosodott, hogy szinte mindenhol versenyképesek vagyunk. Nem kell félnünk Montrealtól sem, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból.”

“A McLarenek nagyon erősek lesznek itt, akárhogy is nevezzük a rendszert, az F-csatorna ismét nagyon hasznos lesz számukra. Meglátjuk, az esélyeink nem rosszak, maximális pontszámra megyünk.”

A Török Nagydíjon történtek ellenére Vettel Kanadában is versenyezhet csapattársával, Mark Webberrel, nincs házon belüli erősorrend. “Egyik pilótánkat sem fogjuk arra utasítani, hogy álljon félre vagy előzzön” – ígérte Christian Horner csapatfőnök. “Versenyezni fognak egymás ellen, a legfontosabb, hogy legyenek tekintettel arra, hogy egy csapat tagjai. Hiszem, hogy tudják a dolgukat.”

Kanadában saját F-csatornás rendszere nélkül versenyez a Red Bull, Törökországban ugyan próbálgatta már a csapat a fejlesztést, de kell még néhány verseny ahhoz, hogy tökéletes legyen. Legkorábban csak a Német Nagydíjon vethetik be élesben az F-csatornát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik